Löw blijft bij zijn standpunt over 'bijzondere' Müller

Reacties

Het succes van Thomas Müller met Bayern München is voor Joachim Löw geen reden om zijn gedachten over de aanvaller te veranderen. De Duitse bondscoach blijft bij zijn standpunt.

Löw blijft bij zijn standpunt over 'bijzondere' Müller
© Pro Shots

Löw heeft in zijn selectie voor de Nations League-duels met Spanje en Zwitserland ruimte gemaakt voor drie debutanten. Naast doelman Oliver Baumann en middenvelder Florian Neuhaus kreeg Robin Gosens zijn eerste invitatie. 'We hebben hem langer gevolgd, hij heeft ons overtuigd', zei de bondscoach over de voormalig Heraclied en halve Nederlander, nu in dienst van Atalanta Bergamo.

Gosens zal in zijn interlandcarrière waarschijnlijk niet samenspelen met Müller en Jérôme Boateng. De twee ervaren Bayern-spelers keren in principe niet terug bij Die Mannschaft. 'Er is geen discussie: zij zijn bijzondere spelers die bijzondere prestaties kunnen leveren', zei Löw in zijn antwoord op de steeds terugkerende vraag over een comeback van de twee afgeserveerde internationals.

Maar ze worden niet in ere hersteld als internationals. 'We hebben na het WK gekozen voor een andere weg. Ik kijk misschien iets meer in de toekomst dan een clubtrainer. Daarmee heeft de beslissing ook te maken. De jonge spelers hebben de ingeslagen weg succesvol bewandeld. Voor ons is er nu dan ook geen reden om het besluit te veranderen.'

Toch is de deur niet helemaal dicht. 'Ik ben niet iemand die zijn fouten niet corrigeert als daar wel een reden voor is. Als het nodig is iets te veranderen, dan zal ik dat doen. Maar op dit moment is daar geen reden voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.