Oranje-deur lijkt dicht: Löw neemt Gosens op in selectie Duitsland

Reacties

Robin Gosens is voor het eerst officieel opgeroepen voor het Duitse nationale elftal. De 26-jarige linksachter, die ook een Nederlands paspoort heeft, kan begin september zijn debuut voor Die Mannschaft maken.

Oranje-deur lijkt dicht: Löw neemt Gosens op in selectie Duitsland
© Pro Shots

Gosens werd geboren in Duitsland, maar genoot een deel van zijn opleiding in Nederland. Op zijn zeventiende sloot hij in 2012 aan in de opleiding van Vitesse. Bij de Arnhemmers kwam hij nooit uit voor de hoofdmacht, waarna hij via FC Dordrecht bij Heracles Almelo terechtkwam. Die club verkocht hem in 2017 aan Atalanta Bergamo.

In Lombardije ontwikkelde Gosens zich de laatste jaren op indrukwekkende wijze. Als linker wingback kreeg hij veel ruimte om zich ook in aanvallend opzicht te laten gelden en niet zonder succes: in de Serie A was Gosens het voorbije seizoen goed voor liefst negen doelpunten.

Zijn memorabele seizoen met Atalanta leek in maart een mooie bekroning te krijgen. Volgens Duitse media wilde Joachim Löw hem oproepen voor de Duitse ploeg, maar door het coronavirus werd de interlandperiode geschrapt. Gosens moest dus nog even wachten, maar nu is het dan zover. Als Gosens ook daadwerkelijk speelminuten maakt voor Duitsland, is de deur naar Oranje (waarvoor hij ook zou mogen uitkomen) dicht. Sowieso lijkt de linkspoot zijn keuze te hebben gemaakt.

De Duitse bondscoach heeft Gosens opgeroepen voor de interlands van begin september. Duitsland speelt dan in het kader van de Nations League tegen Spanje (3 september) en Zwitserland (6 september).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.