Tweede treble in plaats van de glasbak: opgeleefde Müller in select gezelschap

Reacties

Dat een club de treble twee keer wint is al bijzonder, voor een individuele speler is het helemaal uitzonderlijk. Thomas Müller is echter een van hen. En de dertigjarige schaduwspits vertolkte ook nog eens een belangrijke rol in het succes van Bayern München.

Tweede treble in plaats van de glasbak: opgeleefde Müller in select gezelschap
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

En dat is best bijzonder, gezien de bijrol die Müller begin dit seizoen vertolkte onder trainer Niko Kovac. Na het ontslag van de Kroaat leefde het Bayern-boegbeeld echter weer op onder trainer Hansi Flick. Die ommekeer kwam na het winnen van de Champions League ter sprake. 'De resultaten in de herfst waren niet best. En voor mij was het misschien wel een stuk extremer. Mijn rol was erg onaangenaam. Ik ben blij dat ik heb kunnen laten zien dat ik nog niet in de glasbak hoor, maar dat ik nog wat in de tank heb zitten.'

Met die treffende vergelijking slaat Müller de spijker op zijn kop. De ook door bondscoach Joachim Löw afgeschreven routinier begon na het heroveren van zijn basisplaats met het strooien van assists en bereidde uiteindelijk 21 treffers voor in de Bundesliga, waarin hij zelf ook nog eens acht keer scoorde. In de Champions League was zijn bijdrage met vier goals en twee assists eveneens heel behoorlijk. Bovendien is het ongepolijste product van de Bayern-opleiding ook van onschatbare waarde met het loopwerk dat hij verricht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus beleefde Müller uiteindelijk nog een van de beste seizoenen uit zijn loopbaan. Dat hij zondagavond voor de tweede keer in zijn loopbaan de Champions League won, kon hij eigenlijk niet geloven. 'We hebben een lange reis gemaakt, die van A tot Z waanzinnig was. We zijn van relatief ver gekomen. Maar vanaf de herfst hebben we een sensationale serie neergezet. En gevoelsmatig hebben we het ook verdiend door de manier waarop, al kwam er ook een beetje geluk bij kijken en hadden we Manuel Neuer tussen de palen.'

Tweede treble
Daarmee is meteen een van de andere spelers genoemd die er net als Müller ook in 2013 al bij was toen Bayern de eerste treble in de clubhistorie won. Zeven jaar later is dat weer het geval en naast de twee Duitse routiniers maakten verder alleen David Alaba, Jérôme Boateng en Javi Martínez, die zondag op de bank bleef, beide successen mee. Met Barcelona flikten Dani Alves, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Pedro, Gerard Piqué en Xavi (2009 en 2015) dat ook, Samuel Eto'o deed het met Barça en Inter (2009 en 2010). 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer T. Müller
Meer over T. Müller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.