Bayern is ook PSG de baas en wint na zeven jaar weer de Champions League

Reacties

Bayern München heeft de Champions League gewonnen. In Lissabon werd dankzij Kingsley Coman afgerekend met Paris Saint-Germain.

Bayern is ook PSG de baas en wint na zeven jaar weer de Champions League
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Meer dan een miljard euro was geïnvesteerd sinds de entree van de Qatarese eigenaren in 2011. De stortvloed aan Franse prijzen was mooi meegenomen, maar de winst van de Champions League was de heilige graal. Nimmer was de Parijse formatie zo dichtbij als nu.

Het laatste obstakel was er wel één van grote proporties. Voor de zo begeerde hoofdprijs moest namelijk worden  afgerekend met Bayern, dat op indrukwekkende wijze een plaats in de finale had veroverd en als favoriet begon aan de finale in Lissabon.

Aan PSG de taak om enerzijds de Beierse kannonnen, met Thomas Müller, Serge Gnabry en met name Robert Lewandowski, tot zwijgen te brengen, en anderzijds met de eigen kannonnen Kylian Mbappé, Neymar en Ángel Di María de Duitse defensie in verlegenheid te brengen.

De Franse kampioen maakte voor rust de meeste aanspraak op de openingstreffer. Mbappé zag twee keer in dreigende positie zijn pogingen worden geblokt, terwijl Neymar tot twee keer toe stuitte op keeper Manuel Neuer. Ook Di María werd knap vrijgespeeld om vervolgens over te schieten.

Aan de andere kant ontsnapte PSG tot twee keer toe aan een achterstand. Lewandowski zag in de 22ste minuut zijn schot uit de draai tegen de paal komen, terwijl na ruim een half uur zijn knappe kopbal werd gekeerd door doelman Keylor Navas.

Omdat Mbappé op slag van rust verzuimde een fout van David Alaba af te straffen – hij schoot in zeer kansrijke positie op Neuer na een combinatie met Ander Herrera – en scheidsrechter Danilo Orsato de penaltyclaims van Bayern van de hand wees, bleef de temporijke eerste helft van doelpunten verstoken.

De tweede helft was minder dan een kwartier oud, toen de 0-0 van het scorebord ging. Uitgerekend Kingsley Coman brak met een kopbal na een afgemeten voorzet van Joshua Kimmich de ban. De Franse aanvaller, die de voorkeur had gekregen boven Ivan Perisic, is namelijk een product van de PSG-opleiding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern leek in de minuten na de openingstreffer te profiteren van de onzekerheid van PSG, dat echter na enkele heikele momenten voor het eigen doel ontsnapte aan de genadeklap en hersteld van de tegenvaller aan de andere kant meer van zich deed spreken. Zo dook Marquinhos na een hoogstandje dreigend op voor Neuer, die met weer een knappe redding zijn ploeg voor schade behoedde.

Alle Parijse intenties en verse krachten ten spijt, Bayern en Neuer gaven het niet meer uit handen. De Duitsers hoefden daartoe niet diep te gaan. De ploeg van Thomas Tuchel leek te zeer aangeslagen om een vuist te kunnen maken om de Beierse grootmacht aan het wankelen te brengen en een verlenging uit het vuur te slepen. In blessuretijd kroop Bayern nog wel door het oog van de naald na een (gemiste) kans voor invaller Eric-Maxim Choupo-Moting.

Na de nationale titel en DFB Pokal is de Champions League-victorie voor Bayern - de zesde Europese hoofdprijs - de kroon op een groots seizoen. Gezien de perfecte weg naar deze Europese hoofdprijs komt het de Beierse ploeg toe. Voor PSG betekent het verlies dat het blijft bij vier prijzen (de Franse Super Cup, de Franse titel, de Coupe de France én de Coupe de la Ligue) en dat de droom van de Qatarese eigenaren opnieuw niet is uitgekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.