Löw bespreekt afgeserveerd trio in aanloop naar duel met Oranje

Reacties

Zes maanden geleden zette Joachim Löw eigenhandig een punt achter de interlandcarrières van Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller. Die beslissing deed veel stof opwaaien, maar de bondscoach van Duitsland staat nog altijd achter zijn opmerkelijke beslissing.

Löw bespreekt afgeserveerd trio in aanloop naar duel met Oranje

Boateng, Hummels en Müller maakten gedrieën deel uit van de selectie die in 2014 wereldkampioen werd, maar werden door Löw de weg versperd naar meer interlands. De keuzeheer wil niet zeggen dat de beslissing niet meer terug te draaien is, maar in principe plant hij de toekomst van Duitsland zonder de drie.

'Ik wilde niet dat iemand op eieren zou hoeven lopen. We hebben het hier wel over drie wereldkampioenen, die acht, negen jaar lang topprestaties hebben geleverd in de nationale ploeg. Ze hebben het geweldig gedaan voor hun land, zijn echte idolen en hebben zich met alle toewijding ingezet', zegt Löw lovend in een interview met Sportbuzzer.

Löw zelf is de drie oud-internationals ook veel dank verschuldigd, benadrukt hij. 'Het had ook met respect te maken, dat ik ze klare wijn wilde schenken en mijn gedachten met ze wilde delen. Ik wilde duidelijkheid', zegt de bondscoach over de gesprekken die hij voerde met de drie van - toen - Bayern München.

Toch is de hele episode hem bijgebleven als een lastig verhaal. 'Het was een moeilijke dag en eentje die me veel energie kostte. Ik heb immers een emotionele band met die drie spelers. We zullen altijd met elkaar verbonden blijven dankzij de wereldtitel.'

Behalve Boateng, Hummels en Müller schrapte Löw eerder al Sami Khedira van de lijst met internationals. Die beslissingen zijn allemaal genomen met het oog op de toekomst. Na het desastreus verlopen WK 2018 - waarop Duitsland al in de groepsfase werd geëlimineerd - wil Löw met een nieuwe lichting toewerken naar het EK 2020.

De plaatsingsreeks voor dat toernooi verloopt vooralsnog vlekkeloos voor Die Mannschaft: na drie duels heeft de ploeg negen punten. Aanstaande vrijdag volgt een ontmoeting met Oranje in Hamburg. 'De voorgaande wedstrijden, waaronder die tegen Nederland, hebben bewezen dat wij ook van grote landen kunnen winnen', zegt Löw, die zich echter niet waagt aan een vooruitblik op de eindronde van volgend jaar. 'Een toernooi laat zich lastig voorspellen. We hebben nog een jaar de tijd en zijn pas net begonnen. Op een toernooi moet echt alles kloppen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.