Löw baalt van Duitse 'kip zonder kop-slotfase'

Reacties

Joachim Löw is het niet eens met Mats Hummels, die stelde dat de nederlaag bij Oranje vanwege het goede spel van de Duitsers geen reden voor al te veel zorgen is. De bondscoach zag dat er inderdaad kansen gemiste waren, maar keek ook verder.

Löw baalt van Duitse 'kip zonder kop-slotfase'

Hummels kon maar moeilijk geloven dat de Duitsers er in de Johan Cruijff Arena met 3-0 af gingen en meende dat het missen van de kansen de enige verklaring was. Toen Löw met die woorden geconfronteerd werd in de tv-studio, was hij enigszins verbaasd. 'Nee, natuurlijk ging het niet alleen maar om het missen van de kansen', zo reageerde de bondscoach in niet mis te verstane woorden op de uitlatingen van zijn verdediger.

De slotfase kon Löw immers helemaal niet bekoren. Hij was woedend over de chaos en het gebrek aan discipline waar Oranje van kon profiteren. 'Spelers moeten dan hun verantwoordelijkheid nemen en niet als een kip zonder kop naar voren rennen. We moeten onszelf dus wel degelijk de schuld geven van deze nederlaag.'

Löw was wel content met het eerste half uur van de Duitsers. 'Toen hadden we het onder controle', analyseerde hij. 'Maar je ziet dan dat het zelfvertrouwen ontbreekt door de moeilijke laatste maanden', doelde hij op onder meer de afronding.

Mislukt
De Duitse keuzeheer legde ook uit waarom hij in de punt van de aanval koos voor debutant Mark Uth. 'Hij maakte op de training een zeer goede indruk', aldus Löw, die met Timo Werner op linksbuiten startte. Leroy Sané zat daardoor op de bank. In gesprek met Kicker vertelde de veelbesproken coach dat hij weet dat de pijlen nu op hem gericht zullen worden. 'Dat is te verwachten en begrijp ik ook. De nieuwe start die we wilden maken na het mislukte WK is er niet gekomen.'

De druk op Löw zal door de nederlaag alleen maar verder toenemen. Dinsdag wacht in het volgende Nations League-duel Frankrijk als opponent en bij een nederlaag is degradatie een zeer reëel scenario voor Die Mannschaft.

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
4
2
1
1
8-4
+4
7
2
Frankrijk
4
2
1
1
4-4
0
7
3
Duitsland
4
0
2
2
3-7
-4
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Op de persconferentie was Löw al iets afgekoeld. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees hier een tactische analyse van het duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.