Lovren sluit Invincibles-scenario niet uit voor ongeslagen Liverpool

Reacties

Arsenal schreef in het seizoen 2003/04 geschiedenis, door een heel seizoen lang ongeslagen te blijven. The Invincibles werden met grote overmacht kampioen van Engeland en zullen voor altijd worden herinnerd als een van de beste teams ooit uit de Premier League. Dejan Lovren ziet geen reden waarom Liverpool deze unieke prestatie in dit seizoen niet zou kunnen evenaren.

Lovren sluit Invincibles-scenario niet uit voor ongeslagen Liverpool

Liverpool is bezig aan een geweldig voetbaljaar en heeft na twintig speelronden nog geen wedstrijd verloren. De koploper staat nu echter voor zijn zwaarste test tot dusver: donderdag speelt Liverpool uit tegen regerend landskampioen Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola heeft een achterstand van zeven punten op Liverpool en moet winnen om weer serieus mee te doen in de titelstrijd.

Het vertrouwen voor dit duel is groot bij Lovren, die zijn basisplaats bij Liverpool terug heeft nu Joe Gomez in de ziekenboeg zit. De Kroaat is erop gebrand om de ongeslagen reeks van The Reds verder uit te breiden en heeft zelfs de bijzondere prestatie van Arsenal in het vizier. 'Er zijn altijd records om te breken', zei Lovren tegen Sky Sports. 'Alles is mogelijk, als je erin gelooft en hard werkt. Natuurlijk, je hebt ook wat geluk nodig, maar waarom niet? Het is een uitdaging voor ons. Laten we aan het einde van het seizoen kijken of het ons is gelukt.'

Vorig jaar speelden Liverpool en City ook in januari tegen elkaar in de Premier League en waren de rollen nog omgedraaid. Toen kwam City na 22 competitiewedstrijden zonder nederlaag naar Anfield, waar Liverpool een einde maakte aan de Invincible-illussies van The Citizens (4-3). City verloor in het seizoen 2017/18 uiteindelijk maar twee competitiewedstrijden en finishte op een recordaantal van honderd punten.

'Zij zaten vorig jaar in onze positie en hebben het geweldig gedaan', zei Lovren over de tegenstander van donderdag. 'Nu staan wij er goed voor en moeten wij van City leren. We hadden niet meer kunnen verwachten van dit seizoen, het is een geweldig gevoel. We moeten hier elke wedstrijd van genieten en geconcentreerd blijven. Hopelijk staan we over vijf maanden nog op dezelfde plek op de ranglijst.'

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer D. Lovren
Meer over D. Lovren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.