Lovren maakt cirkel rond met transfer: 'Ik vertrok met pijn in het hart'

Reacties

Dejan Lovren keert terug bij Olympique Lyonnais. De 33-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2025, zo maakt de club maandagmiddag bekend. Lovren komt per direct over van Zenit Sint-Petersburg. Het nieuws is een mooie opsteker voor de club, daags na de pijnlijke 0-1 nederlaag tegen Clermont Foot.

Lovren maakt cirkel rond met transfer: 'Ik vertrok met pijn in het hart'
© Pro Shots

Lovren had een contract tot de zomer van dit jaar bij de huidige koploper van Rusland. Sinds de inval van Oekraïne kunnen spelers de Russische competitie indien gewenst transfervrij verlaten. Toch betaalt Lyon volgens L'Équipe een kleine vergoeding aan Zenit. Lovren speelde sinds de zomer van 2020 voor Zenit en was de aanvoerder van de club.

Tussen 2010 en 2013 droeg Lovren al het shirt van Lyon. Het was na het verlaten dan Dinamo Zagreb zijn eerste werkgever buiten Kroatië. De verdediger, die een succesvol WK met Kroatië achter de rug heeft, speelde 72 competitieduels voor Lyon en speelde daarna een seizoen voor Southampton, alvorens de overstap te maken naar Liverpool. Die club ruilde hij in 2020 in voor Zenit.

Lovren is de eerste aanwinst van Laurent Blanc, die in oktober werd aangesteld als opvolger van Peter Bosz. 'Ik ben heel blij om terug te keren', zegt hij op de clubsite. 'Dit was de club die de deur naar het internationale voetbal voor mij opende. Dat zal ik nooit vergeten. Ik heb veel herinneringen aan mijn tijd hier en heb altijd de steun gehad van voorzitter Jean-Michel Aulas. Ik vertrok met pijn in het hart, want ik had het gevoel dat ik niet alles had laten zien. Ik wil aan iedereen bewijzen wat voor speler ik ben.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.