Beruchte corruptiezaak blijft Modric achtervolgen: celstraf dreigt opnieuw

Reacties

Luka Modric moet opnieuw vrezen voor een gevangenisstraf. De 37-jarige Kroatische legende is in eigen land aangeklaagd wegens het afleggen van een valse verklaring. Ook oud-international Dejan Lovren, tegenwoordig speler van Olympique Lyon, wordt daarvan beschuldigd.

Beruchte corruptiezaak blijft Modric achtervolgen: celstraf dreigt opnieuw
© Pro Shots

Modric en Lovren moesten in 2017 voor de rechtbank in Osijek verschijnen om te getuigen in de corruptiezaak tegen de beruchte Kroatische zaakwaarnemer Zdravko Mamic, die uiteindelijk schuldig werd bevonden voor het illegaal opeisen van enorme delen van transfersommen bij Dinamo Zagreb, waar Modric zijn loopbaan begon en Mamic jarenlang technisch directeur was.

Mamic was ook betrokken bij de transfer die Modric in 2008 maakte van Dinamo Zagreb en Tottenham Hotspur. Aanvankelijk werd de middenvelder van Real Madrid net als Lovren gehoord als getuige. Toen zij in de rechtbank met een andere verklaring kwamen dan tijdens het onderzoek, werden zij ook verdachten. In 2017 dreigde voor het duo al een gevangenisstraf wegens meineed.

Modric en Lovren werden wegens een gebrek aan bewijs uiteindelijk vrijgesproken, maar de zaak blijft hen achtervolgen. Volgens Kroatische media hangt het tweetal nu opnieuw een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd. Mamic kreeg uiteindelijk zesenhalf jaar cel wegens het verduisteren van transfergeld. Dinamo Zagreb liep daardoor zo'n vijftien miljoen euro mis.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Modrić
Meer over L. Modrić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.