Londense politie ontkent gefaald te hebben tijdens EK-finale

Reacties

De politiemacht van Londen spreekt tegen dat het gefaald heeft voor, tijdens en na de EK-finale tussen Engeland en Italië op Wembley. Er braken rellen uit rond het stadion en mensen zonder tickets kwamen door middel van geweld het stadion in.

Londense politie ontkent gefaald te hebben tijdens EK-finale
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

De Metropolitan Police stelt dat door hun optreden voorkomen is dat de finale uitgesteld moest worden. Zij waarschuwden de verantwoordelijken op Wembley van tevoren dat er erg veel mensen zonder tickets naar het stadion kwamen. Beelden vanuit Londen bereikten de hele wereld, stewards konden de mensenmassa niet tegenhouden bij de toegangspoorten van het stadion.

In gesprek met de BBC geeft een man wat meer achtergrondinformatie over hoe het rellen tot stand kwam. Hij zou deel uitmaken van een groepschat op Whatsapp met duizenden mensen die tactieken uitwisselden om zonder te betalen het stadion in te komen. Tevens zouden er stewards zijn geweest die zich lieten omkopen om fans zonder kaartje binnen te laten.

De wedstrijd in Londen werd uiteindelijk zonder oponthoud afgewerkt, maar diverse fans mét kaartje moesten de eerste helft vanaf een andere plek of de trappen van de tribunes bekijken. De zoon van de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini zou slachtoffer zijn geweest, net als de spelersvrouwen van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.