Chaos voor EK-finale: Engelse fans stormen Wembley binnen

Reacties

De EK-finale tussen Engeland en Italië moet een groot voetbalfeest worden, maar buiten het stadion is er al even geen sprake meer van een feeststemming. Supporters die vermoedelijk geen kaartje hebben proberen Wembley binnen te komen. Een aantal van hen lijkt daar ook in te zijn geslaagd.

Chaos voor EK-finale: Engelse fans stormen Wembley binnen
© Pro Shots

Duizenden fans van voornamelijk Engeland verzamelden zich al vroeg op de dag voor het stadion, waar vanmiddag nog groots feest werd gevierd. De stemming sloeg echter om toen supporters het stadion probeerden binnen te dringen. Stewards werden onder de voet gelopen, terwijl er niet voldoende politieagenten aanwezig leken te zijn.

Op beelden die op social media zijn verschenen lijkt het erop dat er tientallen fans zonder ticket Wembley zijn binnengekomen. De finale zou om 21.00 uur moeten beginnen: vooralsnog lijkt het erop dat de wedstrijd gewoon op het geplande tijdstip van start zal gaan.

Buiten het stadion, op Leicester Square, was het in aanloop naar de wedstrijd één groot feest. De fans waren in groten getale samen gekomen. Het is maar te hopen dat de coronacijfers in Groot-Brittannië hierdoor niet nóg verder zullen oplopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.