Lof voor Moss na eerste ingetrokken rode kaart in nieuw Premier League-seizoen

Reacties

Crystal Palace heeft dankzij een treffer van Wilfried Zaha gewonnen van Southampton. Verdediger Kyle Walker-Peters van de gasten ontsnapte met hulp van de VAR aan een directe rode kaart.

Lof voor Moss na eerste ingetrokken rode kaart in nieuw Premier League-seizoen
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 0
Southampton
Southampton

De tweede helft op Selhurst Park was net onderweg, toen Walker-Peters (na een succesvolle huurperiode deze zomer gekocht van Tottenham Hotspur) en Tyrick Mitchell met een hoog opgeheven been naar de bal vlogen. Walker-Peters raakte daarbij zijn tegenstander en kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Jon Moss. Van enige opzet was echter geen sprake.

Dat zag ook de VAR, die Moss naar de schermen riep om de situatie opnieuw te beoordelen. De scheidsrechter stelde zijn beslissing bij en maakte van de rode kaart een gele. Dat leverde Moss de nodige complimenten van Engelse analisten op.

Zo is de eerste VAR-ingreep van dit Premier League-seizoen een feit en mocht Southampton met elf man verder. Een nederlaag voorkomen lukte ondanks deze opsteker niet. Zaha werd met een beheerste volley in de dertiende minuut de matchwinner voor Palace, dat aantrad zonder Patrick van Aanholt. De linksback kampt met een schouderblessure en verwacht over twee weken weer terug te kunnen zijn, zo vertelde hij bij Ziggo. Jaïro Riedewald zit niet in de lappenmand, maar zat ook niet bij de wedstrijdselectie van Roy Hodgson.

Negen minuten voor tijd scoorde Zaha overigens nog voor een tweede keer. Deze treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. In blessuretijd schoot Zaha nog van dichtbij in het zijnet en die misser had bijna erg pijnlijke gevolgen, toen Danny Ings hierna nog dicht bij de gelijkmaker kwam. Zijn kopbal werd echter gekeerd door Vicente Guaita en dus begon Palace met een zege aan het nieuwe seizoen.

In de tweede speelronde gaat Palace op bezoek bij Manchester United en speelt Southampton thuis tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.