Real deelt filmpje van flinke hoofdwond Ronaldo, Van Persie schittert al in De Kuip

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Real deelt filmpje van flinke hoofdwond Ronaldo, Van Persie schittert al in De Kuip

Cristiano Ronaldo liep zondagavond in het duel met Deportivo La Coruña een flinke snee naast zijn oog op. Real Madrid deelt onderstaand filmpje.

• Over Ronaldo gesproken. Voorafgaand aan het duel werd de aanvaller in de catacomben toegeschreeuwd door een ballenjongen, die de Portugees de beste ter wereld noemde, maar vervolgens wel een zin met de tekst "Messi is" begon. Ronaldo wachtte niet af en voegde het Spaanse woord 'Malo' toe, oftewel: slecht. Uiteraard bedoelde de Portugees dit met een flinke knipoog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dani Alves kreeg zondag een rode kaart in de topper tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain, nadat hij fel tekeer was gegaan tegen scheidsrechter Clément Turpin. Op Instagram reageert de back van PSG verbolgen: 'Sinds wanneer toon je geen respect als je het niet eens bent met een beslissing? Iedereen mag zeggen dat dit mijn eigen schuld was, maar ik heb brede schouders en een paar grote ballen, die ervoor zorgen dat ik altijd overeind blijf staan', schrijft Dani Alves. Weten we dat ook.

• Vader en zoon Van Persie hebben het nu al uitstekend naar hun zin in De Kuip.

• De bal voor het nieuwe seizoen wordt ontworpen door niemand minder dan tv-presentator Johnny de Mol. Dat heeft de KNVB vandaag bekendgemaakt. Samen met een door hem geselecteerd elftal kinderen gaat De Mol de nieuwe Derbystar ontwerpen. 'Johnny's elftal vormt een afspiegeling van de vele kinderen die Nederland rijk is: kinderen die hij kent uit zijn programma 'Hotel Syndroom', kinderen die uit huis geplaatst zijn en van kinderen uit het Gooi tot kinderen die zijn gevlucht uit Syrië. De kinderen komen uit alle hoeken van Nederland en vormen samen een bont en sportief gezelschap met één gemene deler: liefde voor voetbal', zo valt er te lezen in het persbericht. Voor dit seizoen werd de bal ontworpen door tattookoning Henk Schiffmacher. Het design en de naam van de nieuwe officiële wedstrijdbal worden voorafgaand aan de laatste speelronde gepresenteerd.

Oranje Boven op de cover van L'Équipe vandaag.

• In Engeland delen ze tegenwoordig schorsingen uit voor schwalbes en Daryl Janmaat moet vrezen voor een straf. Wat een duik!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb het beoordeeld, ik had misschien kunnen fluiten voor een overtreding. Maar ik vond het geen natrappen en wat mij betreft is er dus geen discussie over een rode kaart. Over het algemeen ben ik tevreden'
Björn Kuipers blikte na afloop van de Klassieker terug op een van de veelbesproken momenten, namelijk het vermeende natrappen van Hakim Ziyech. (FOX Sports)

'Ze weten dat ik op meerdere posities uit de voeten kan, maar ik denk dat ik me vooral kan richten op de positie van tweede spits. Dat ligt mij wel. Ik denk dat ik met mijn acties, schoten en voetballende vermogen iets toe kan voegen aan dit team. Maar als je dan zo'n Hazard ziet lopen bij Chelsea, denk je pas: dit is echt abnormaal'
•​​​​​​​​​​​​ Jürgen Locadia vertelt in gesprek met De Telegraaf over zijn eerste ervaringen bij Brighton & Hove Albion. De 24-jarige Nederlander denkt bij de Premier League-club vooral achter de spits te gaan spelen en heeft veel bewondering voor Eden Hazard, die bij Chelsea op dezelfde positie uitblinkt.

'Ik verlies mijn zelfvertrouwen niet als ik op de bank zit. Mijn ruggengraat is daar te sterk voor. Ik ben onbreekbaar'
•​​​​​​ Locadia's oude maatje bij PSV Memphis Depay eiste zondag een hoofdrol op bij de topper tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain. Memphis schoot zijn ploeg in de extra tijd naar een 2-1 zege, dat deed hij wel als invaller. De laatste tijd zit de aanvaller wel vaker op de bank, maar dat knaagt niet aan zijn zelfvertrouwen. (Eurosport)

• Lyon was pas de tweede Franse ploeg die PSG dit seizoen wist te verslaan. Strasbourg lukte dat begin december ook (2-1). De Ligue 1-club feliciteert zijn lotgenoot - 'We voelen ons niet alleen meer' - maar maakt ook een kleine kanttekening: 'Bij ons deden Neymar en Mbappé wél mee!'

'Doe nou normaal, ventje'
Hugo Borst vertelt in zijn column in het AD niet gecharmeerd te zijn van Joël Veltman: 'Wat bezielde Veltman om te doen alsof zijn enkel was gebroken na die domme actie van Jørgensen? Daar kreeg de Deense spits toch wel zijn tweede gele kaart voor, vals spelen was helemaal niet nodig. Wil Veltman soms Mark van Bommel zijn? Nou, zo'n rotzak (en zo'n goede voetballer) wordt hij nooit hoor.'

Youness Mokhtar bezorgde PEC Zwolle zondag de overwinning op NAC Breda met een vroege treffer. Bij het vieren van zijn doelpunt sprong hij de clubdokter van PEC in de armen.

• Een stukje kleedkamerhumor op Twitter bij Leicester City.

• Wat doe je als je als diehard Liverpool-supporter een dochter krijgt? Precies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.