Ljungberg knikkert Paraguay uit WK

Ook tegen Paraguay was Zweden lange tijd de betere en gevaarlijkste ploeg, maar de Scandinaviërs moesten tot de voorlaatste minuut wachten op het winnende doelpunt van Fredrik Ljungberg: 1-0.

In de 89ste minuut kwam die bevrijdende treffer. De net ingevallen Johan Elmander zette voor op Marcus Allbäck, die goed rondkeek en van de tweede paal terugkopte naar de eerste paal, waar de inlopende Freddie Ljungberg met een rake knik voor de 1-0 zorgde.

Net als tegen Trinidad en Tobago had Zweden tegen Paraguay de beste kansen. En net als vorige zaterdag was het met name Allbäck die de grootste kansen om zeep hielp. Zo lobde hij in de 59ste minuut de bal over de aanstormende doelman Aldo Bobadilla, maar was het Denis Caniza die met een kamikaze-actie de bal van de doellijn knalde voordat Allbäck het beslissende tikje kon geven.

Als er in Berlijn een land verdiende te winnen dan was het Zweden, maar het verschil was miniem. De Scandinaviërs begonnen sterk en zochten direct het Zuid-Amerikaanse doel, maar al snel zakte het tempo en kreeg Paraguay meer grip op het duel. Het gevolg was een voortsukkelende partij die hooguit spannend te noemen was.

Kansen waren er amper, zowel de Zweden als de Paraguayanen zochten hun geluk in schoten van afstand. Bij Zweden was Zlatan Ibrahimovic de meest tegenvallende speler, reden voor coach Lars Lägerbäck om hem al tijdens de rust in de kleedkamer achter te laten en Allbäck in te brengen. Veel verschil maakte het niet, totdat Allbäck in de voorlaatste minuut Ljungberg in staat stelde te scoren.

Door de zege heeft Zweden aan een gelijkspel tegen het al geplaatste Engeland voldoende aan een gelijkspel. Na de tweede nederlaag op rij is voor Paraguay het WK al gespeeld.