Liverpool-talent Elliott na 'freak accident' met Struijk klaar voor rentree

Reacties

Harvey Elliott is, een kleine vijf maanden nadat hij zo akelig geblesseerd raakte in het uitduel met Leeds United, klaar voor zijn rentree. Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft laten weten dat de aanvallende middenvelder bij de selectie zal zitten voor het bekerduel met Cardiff City.

Liverpool-talent Elliott na 'freak accident' met Struijk klaar voor rentree
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Cardiff City
Cardiff City

Elliott liep op 12 september een zware enkelblessure op na een tackle van Nederlander Pascal Struijk. De verdediger van Leeds speelde bij zijn sliding de bal, maar toch kreeg hij een rode kaart. Daar was veel discussie over: vanuit het ziekenhuis liet Elliott zelf weten dat Struijk niet weggestuurd had mogen worden. In Engelse media werd meermaals gesproken over een 'freak accident'.

De achttienjarige Elliott begon aan zijn revalidatie en keerde in januari terug op het trainingsveld. Nu is hij klaar voor zijn rentree: Liverpool speelt zondag in het FA Cup-toernooi tegen Cardiff City en Elliott zou in dit duel weer speelminuten kunnen gaan maken.

'Harvey was de perfecte patiënt', glimlachte Klopp vrijdag op zijn persconferentie. 'Hij heeft natuurlijk lang niet kunnen voetballen, maar heel veel dingen zagen er op de training heel natuurlijk uit. Harvey zal voor het duel met Cardiff absoluut bij de selectie zitten.'

Elliott speelde tot dusver dertien wedstrijden in het eerste elftal van Liverpool. Hij wacht nog op zijn eerste goal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.