Liverpool neemt overtuigend laatste horde richting knock-outfase

Reacties

Liverpool heeft zich woensdag verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van manager Jürgen Klopp won ook de vierde groepswedstrijd. Atlético Madrid werd verslagen en eindigde het duel met tien man.

Liverpool neemt overtuigend laatste horde richting knock-outfase
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atlético verloor twee weken eerder ook al van Liverpool, al boden de Madrilenen toen meer weerstand. Het werd 2-3 in een wedstrijd waar Antoine Griezmann een rode kaart kreeg en een penalty voor Atlético in de slotfase werd teruggedraaid door de scheidsrechter. Griezmann was er zodoende niet bij op Anfield, waar Liverpool binnen een kwartier de score opende. Trent Alexander-Arnold gaf een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant en Diogo Jota stond bij de tweede paal om de bal binnen te koppen: 1-0.

Liverpool gaf Atlético weinig kans om op adem te komen. De Engelsen zaten er kort op en verdubbelden halverwege de eerste helft de voorsprong. Opnieuw was het Alexander-Arnold die een uitstekende pass gaf, ditmaal op Sadio Mané. De Senegalees hoefde enkel nog zijn linkervoet tegen de bal te zetten om er 2-0 van te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Scheidsrechter Danny Makkelie eiste vervolgens nog een hoofdrol op door een rode kaart uit te delen aan Atlético. Nog voor rust moesten de bezoekers verder met tien. Tijdens een counter van Liverpool tikte Felipe Mané op de hak en Makkelie oordeelde dat rood hier op z'n plaats was. Vlak na rust had Atlético de arbitrage juist weer wat mee toen er een streep ging door de 3-0 van Jota, die afgekeurd werd vanwege buitenspel.

Even leek Atlético daarna met tien man aan een comeback te beginnen. Luis Suárez zag zijn schot uit een afgeslagen corner aangeraakt worden door een speler van Liverpool en vervolgens in het doel belanden. De arbitrage oordeelde echter dat ook hier sprake was van buitenspel, waardoor de 2-1 niet doorging. Atlético kreeg het daarna niet meer voor elkaar om de spanning terug te brengen in het duel.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
6
0
0
17-6
+11
18
2
Atlético Madrid
6
2
1
3
7-8
-1
7
3
FC Porto
6
1
2
3
4-11
-7
5
4
AC Milan
6
1
1
4
6-9
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.