Liverpool neemt lastige horde in zeldzame quadruple-missie

Reacties

Liverpool heeft zaterdagmiddag de zware uitwedstrijd bij Newcastle United gewonnen. De van een quadruple dromende ploeg van Jürgen Klopp staat dankzij de zege nu bovenaan in de Premier League; later deze zaterdag heeft Manchester City de kans om de koppositie weer over te nemen.

Liverpool neemt lastige horde in zeldzame quadruple-missie
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
0 - 1
Liverpool
Liverpool

City en Liverpool zijn met elkaar verwikkeld in een zinderende titelstrijd en The Reds konden voor zaterdag de borst natmaken. Newcastle United is onder leiding van Eddie Howe opgekrabbeld en won voor zaterdag zijn laatste vier competitiewedstrijden, terwijl het al acht thuisduels op rij niet had verloren. Liverpool speelde woensdagavond nog in de Champions League tegen Villarreal en Klopp gaf voor het duel van zaterdag enkele basisspelers rust.

Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Thiago Alcântara en Mohamed Salah begonnen op de bank, wat bij de Liverpool-fans ongetwijfeld voor extra zenuwen zorgde. De invallers stelden echter niet teleur en twee van de nieuwe namen op het middenveld zorgden voor het enige doelpunt van de wedstrijd. James Milner veroverde na een kleine twintig minuten met een goede tackle de bal op het middenveld, waarna Naby Keïta combineerde met Diogo Jota en Martin Dúbravka omspeelde.

De voorsprong van Liverpool was verdiend en kwam in het restant van de eerste helft niet serieus in gevaar, al werd een doelpunt van Miguel Almirón nog wel afgekeurd vanwege (duidelijk) buitenspel. Met Virgil van Dijk in de defensie hadden de gasten de wedstrijd onder controle en kansen gaven zij nauwelijks weg. Aan de overkant van het veld moest Dúbravka constant blijven opletten. Sadio Mané, Jota en Luis Diáz slaagden er niet in om de Liverpool-marge te vergroten.

Ook in de tweede helft bleef Liverpool de bovenliggende en de meest gevaarlijke ploeg. Dúbravka kwam op tijd zijn doel uit om Jota te kunnen stoppen en Mané schoot op aangeven van Joe Gomez rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Het gebrek aan scherpte zorgde ervoor dat Newcastle in de wedstrijd bleef, maar een gelijkmaker hing eigenlijk geen moment in de lucht. Dat Liverpool ook in de slotfase nog wat kansen om zeep hielp, werd dan ook niet afgestraft.

Liverpool neemt met de driepunter in Newcastle een lastige horde richting een mogelijke quadruple: vier hoofdprijzen in een seizoen. De ploeg van Klopp won de League Cup al, staat in de finale van de FA Cup, is goed op weg naar de Champions League-finale en strijdt dus nog met City om de landstitel. The Citizens spelen zaterdagavond uit tegen nummer zestien van de ranglijst Leeds United.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.