Liverpool met scorende Gakpo doodeenvoudig naar halve finale League Cup

Reacties

Liverpool heeft zich woensdagavond zeer eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de strijd om de League Cup. West Ham United had niet veel te vertellen tegen de ploeg van Virgil van Dijk en Cody Gakpo, die tijdens de ruime 5-1 zege een van de treffers voor zijn rekening nam.

Liverpool met scorende Gakpo doodeenvoudig naar halve finale League Cup
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
5 - 1
West Ham United
West Ham United

De twee Oranje-internationals startten op Anfield in de basis. Ryan Gravenberch zat vanwege de naweeën van zijn blessure niet bij de selectie. Voor rust was de ploeg van manager Jürgen Klopp de betere. Harvey Elliott was bedrijvig en schoot twee keer maar net naast, maar het was Dominik Szoboszlai die de score opende. Zijn venijnige afstandsschot was West Ham-goalie Alphonse Areola te machtig (zie goal hieronder). Op slag van rust was Gakpo met een kopbal nog zeer dicht bij de 2-0, maar zijn poging ging rakelings naast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in het tweede bedrijf kon het West Ham van voormalig Ajacieden Edson Álvarez en Mohammed Kudus maar nauwelijks een vuist maken. Na een klein uur zorgde Curtis Jones eigenlijk al voor de beslissing. Hij schoot de bal vanuit moeilijke hoek onder doelman Areola door: 2-0.

Die treffer was voor Klopp het sein om te gaan wisselen. Zo mocht Virgil van Dijk met het moordende feestdagenschema in het verschiet al naar de kant en maakten andere sterspelers als Trent Alexander-Arnold en Mohamed Salah alleen in het laatste half uur hun opwachting.

In gevaar kwam Liverpool in de slotfase niet meer. Het tegenovergestelde was juist het geval, West Ham werd naar een flinke afstraffing gespeeld. Gakpo zorgde voor de 3-0. Hij schoot de bal op karakteristieke wijze in de korte hoek. Dat Jarrod Bowen nog wat terug deed met een geplaatst schot, zorgde niet meer voor spanning. Na een zeer ongelukkige misser voor een bijna leeg doel, zorgde Salah en Jones immers nog voor een ruime overwinning. De Egyptenaar schoof de bal in het Londense doel. Even daarvoor had hij gemist toen de bal ineens voor zijn voeten viel toen een poging van Darwin Nunez terugkwam van de paal. Met zijn tweede tekende Jones, na een dribbel rondde hij beheerst af, voor de eindstand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo plaatst de recordwinnaar van de League Cup zich voor de halve eindstrijd. Liverpool, dat negen van de dertien finales in het verleden won, schaart zich zodoende bij Fulham, Chelsea en het in het Championship actieve Middlesbrough. De halve finales, die beiden over twee duels gaan, worden in januari afgewerkt. De eindstrijd is al in februari.

Zware periode
Tijd om na te genieten van de eenvoudige zege is er nauwelijks voor de nummer twee van de Premier League. Zaterdag komt Arsenal op bezoek, op Boxing Day staat het bezoek aan Burnley op het menu en op nieuwjaarsdag wacht de kraker tegen Newcastle United op Anfield.

Ook het West Ham van David Moyes kan zich opmaken voor een zware periode. Tegen Manchester United, Arsenal en Brighton & Hove Albion moet dan de plek in de subtop (achtste) vastgehouden worden. De kans op de eerste League Cup-winst ooit is in ieder geval vervlogen voor The Hammers, terwijl Liverpool juist de grote favoriet is om Manchester United op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.