Liverpool krijgt groen licht: Anfield wordt opnieuw groter

Reacties

Liverpool heeft van de gemeente toestemming gekregen om zijn stadion uit te breiden. In de toekomst zijn meer dan zestigduizend fans welkom op Anfield.

Liverpool krijgt groen licht: Anfield wordt opnieuw groter
© Pro Shots

Een speciale commissie van de gemeente Liverpool zette de lichten dinsdag officieel op groen. The Reds kunnen aan de slag met de uitbreiding. Het plan is om de Anfield Road-tribune uit te breiden met in totaal zevenduizend plaatsen. De totale capaciteit van Anfield wordt dan 61 duizend toeschouwers.

De Engelse grootmacht is al ruim tien jaar bezig met het vergroten van de capaciteit. In 2016 werd de hoofdtribune al flink vernieuwd. Het is nu nog afwachten wanneer de nieuwe werkzaamheden plaatsvinden, maar duidelijk is wel dat de uitbreiding op zijn vroegst in de zomer van 2023 wordt afgerond. De Anfield Road-tribune is de tribune achter het linkerdoel (gezien vanaf de hoofdtribune), recht tegenover The Kop.

Een capaciteit van 61 duizend toeschouwers zou betekenen dat Liverpool het op twee na grootste stadion van de Premier League heeft. Alleen op Old Trafford (ruim 75 duizend) en in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium (62 duizend) is er plek voor meer toeschouwers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.