Liverpool krabbelt op: 'Al zal Ajax nog terugdenken aan de misser van Blind'

Reacties

Liverpool won dinsdagavond vlak voor tijd met 2-1 van Ajax. De eerste stemmen vanuit Engeland zijn gematigd positief over wat de ploeg van Virgil van Dijk op de mat legde.

Liverpool krabbelt op: 'Al zal Ajax nog terugdenken aan de misser van Blind'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Ajax
Ajax

Chris Sutton was niet onder de indruk van de mannen van Jürgen Klopp. 'Ze waren niet op hun best. Ik denk dat Klopp een beter optreden had willen zien, zeker in balbezit. Maar ze hebben de drie belangrijke punten eruit gesleept richting het tweeluik tegen Rangers', sprak de ex-spits op de BBC. Jamie Carragher, clubicoon bij The Reds, had daarentegen wél een goed optreden gezien van zijn favorieten. 'Dit was een typische Liverpool-wedstrijd onder Klopp. Belangrijke zege en een geweldige wedstrijd', twitterde Carragher.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook de lokale krant Liverpool Echo was wel te spreken over het optreden van de Merseysiders, vooral defensief. Met een acht kregen matchwinner Joël Matip en middenvelder Thiago de hoogste beoordelingen. De enige onvoldoende valt voorin: Roberto Firmino moet het met een vijf doen. Over het algemeen krijgen de verdedigers en middenvelders hogere beoordelingen dan de voorhoedespelers.

David Lynch, clubwatcher namens die krant, had een genuanceerd oordeel klaar over de ploeg. 'Liverpool was vanavond verre van perfect, maar ze toonden wel een grote verbetering ten opzichte van de wanprestatie in Napels. Ze hebben verdiend gewonnen', oordeelde Lynch.

Misser Blind
The Telegraph zag dat Liverpool zeker nog niet op het oude niveau is. 'Maar deze zege is heel belangrijk. En terecht, daar bestaat geen twijfel over. Op dit niveau zijn de verschillen echter klein en Ajax zal nog terugdenken aan de misser van Blind. Het is veel te vroeg om te zeggen dat Liverpool terug is, maar dit doet de ploeg goed. Niets kan een team zo tot leven wekken als een late winnende goal in een belangrijke thuiswedstrijd.'

'Liverpool is nog altijd kwetsbaar', schreef The Daily Mail. 'Ze waren de beste ploeg, ze verdienden de overwinning, maar het zijn stressvolle tijden voor de club. Klopp kreeg het antwoord dat hij vroeg van zijn ploeg, maar dit is nog altijd geen makkelijke groep voor de Champions League-finalist van vorig seizoen. Toch had het erger kunnen zijn, bijvoorbeeld als de kopbal van Blind erin was gegaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.