Liverpool komt met update over Van Dijk: knieoperatie succesvol

Reacties

De knieoperatie van Virgil van Dijk is succesvol verlopen. Dat meldt Liverpool deze vrijdag. De 29-jarige verdediger begint nu aan zijn revalidatie. Hoelang de Oranje-international precies aan de kant zal staan, meldt de kampioen van Engeland er niet bij.

Liverpool komt met update over Van Dijk: knieoperatie succesvol
© Pro Shots

De verwachting is echter dat het maanden duurt voordat Van Dijk zijn rentree kan maken. De aanvoerder van het Nederlands elftal liep schade op aan zijn voorste kruisband in de Merseyside Derby tegen Everton van bijna twee weken geleden (2-2), toen Everton-doelman Jordan Pickford wild uit zijn doel kwam.

De kritiek op Pickford daalde neer na die onbesuisde charge, maar Liverpool en Van Dijk kopen daar weinig voor. Manager Jürgen Klopp zag de spoeling centraal achterin alleen maar dunner worden, omdat vervolgens ook Joël Matip en gelegenheidsverdediger Fabinho in de lappenmand terechtkwamen.

Ook voor Oranje betekent de zware knieblessure van Van Dijk mogelijk een flinke streep door de rekening. Het is nog onduidelijk of deelname aan het EK van volgend jaar zomer in gevaar komt voor Van Dijk, maar de interlandperiode van november - en dus de laatste duels in de Nations League - zal hij sowieso moeten missen. 

Snelle hersteller
Klopp toonde zich vrijdagmiddag optimistisch over het herstel van Van Dijk. De Duitse manager noemde de geslaagde operatie goed nieuws en vertelde alles in het werk te zullen stellen om de verdediger te helpen in deze lastige tijd. 'We kunnen wel zeggen dat hij snelle genezer is en dat hij goed met pijn kan omgaan, dat helpt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.