Wijnaldum kon niet slapen van charge op Van Dijk: 'Onacceptabel'

Reacties

'Onacceptabel' en 'moeilijk te accepteren'. Dat vinden Georginio Wijnaldum en Jürgen Klopp van de overtredingen die Jordan Pickford en Richarlison zaterdag begingen op Virgil van Dijk en Thiago Alcántara in de derby tussen Everton en Liverpool. Ook in aanloop naar het Champions League-duel met Ajax waren die overtredingen hét onderwerp van gesprek.

Wijnaldum kon niet slapen van charge op Van Dijk: 'Onacceptabel'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

'Is er niemand geïnteresseerd in de wedstrijd tegen Ajax?', vroeg Klopp zich halverwege de persconferentie in aanloop naar Ajax-uit af. En inderdaad: de Engelse media waren vooral geïnteresseerd in de meningen van Wijnaldum en Klopp over de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Everton. Van Dijk raakte daarin zwaar geblesseerd aan zijn knie door een charge van Pickford en Richarlison kreeg een rode kaart na een harde tackle op Thiago Alcántara, die daardoor de wedstrijd tegen Ajax ook aan zich voorbij moet laten gaan.

'De meeste jongens hebben niet kunnen slapen na die wedstrijd', zei Wijnaldum. 'Het is heel frustrerend voor Virgil en voor ons. Vooral de manier waarop het gebeurde is heel vervelend. Dat maakt het extra moeilijk voor het team. De manier waarop Pickford in kwam, was heel stom. Ik geloof niet dat hij hem echt wilde blesseren, maar de manier waarop hij zijn actie inzette... Iedereen wil de derby winnen en soms ga je dan een beetje over het randje, maar dit was veel te ver over het randje. Niet alleen de actie van Pickford, ook de actie van Richarlison was een heel smerige tackle', zo nam de Nederlander van Liverpool geen blad voor de mond.

Hij vervolgde: 'Je kunt op een ongelukkige manier iemand blesseren, maar de manier waarop zij hun actie inzetten, was volledig onacceptabel. Het maakt het nog erger dat er geen straf komt', zo wees Wijnaldum op het feit dat Pickford vrijuit gaat. De FA liet immers weten dat de VAR de situatie had beoordeeld. 'Heel frustrerend', zo voegde Wijnaldum nog maar eens toe.

Klopp
Klopp sloot zich aan bij de woorden van de Nederlander. 'Er is zaterdag iets gebeurd dat nooit had mogen gebeuren in een voetbalwedstrijd. Het is niet de eerste keer en waarschijnlijk ook niet de laatste keer. Beide tackles zijn lastig te accepteren, want allebei probeerden ze niet de bal te spelen. Maar we kunnen het niet meer veranderen. We moeten zorgen dat we dit soort tackles in de toekomst voorkomen. Vorig seizoen stonden wij bovenaan in het Fair Play-klassement. Daarmee verdien je niets, maar we hebben wel laten zien dat je goed voetbal kunt spelen zonder dit soort tackles in te zetten', aldus de Liverpool-coach.

De Duitser stelde dat de woede bij Liverpool niets te maken heeft met de kwaliteiten van Van Dijk. 'We accepteren dat blessures voor kunnen komen, maar wel met normale tackles. Dit waren geen normale tackles. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter het ook niet zag. Hij had het beste zicht. Daarna vergat de VAR ook nog de regels. Nu zijn Virgil en Thiago de enige twee die onder deze tackles moeten lijden. Dat voelt niet goed.'

Om de berichten dat Liverpool zonder Van Dijk niet mee gaat doen om de titel moest Klopp lachen. 'Veel mensen zeggen dingen voordat ze nadenken. Nee, we hebben geen Virgil meer. Maar ik ben heel blij met de spelers die ik nog wel kan opstellen. Waarschijnlijk ben ik de enige.' Wijnaldum sprak woorden van gelijke strekking: 'We hebben altijd goede resultaten mét Virgil geboekt, maar het is nu aan ons om te laten zien dat we het ook zonder Virgil kunnen.'

'Ten Hag heeft zijn middenveld gevonden, of kiest hij voor Álvarez tegen Liverpool?'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.