Liverpool-captain Henderson bron van inspiratie voor Fortuna

De spelers van Fortuna Sittard hebben zaterdag tijdens de wedstrijdbespreking voor het duel met Willem II beelden van Liverpool-captain Jordan Henderson voorgeschoteld gekregen. Coach Sjors Ultee legt uit hoe dat zit.

Fortuna Sittard
3 - 2
Willem II
Willem II

Uitgerekend in de eerste wedstrijd na de officiële aanstelling van Ultee boekte Fortuna Sittard de eerste Eredivisie-overwinning van het seizoen. Willem II werd met 3-2 verslagen. Het viel op dat de spelers van de thuisploeg zich ook verbaal lieten gelden.

Vooraf had Ultee gehamerd op meer onderlinge coaching, een groot manco tot dan toe bij de Limburgers. De trainer besloot zijn wedstrijdbespreking daarom met beelden van Henderson. 'Hoe hij met zijn teamgenoten bezig is: "Brilliant, son", “love it", "good ball!" Dat wilde ik bij ons ook terugzien. Help elkaar, ondersteun elkaar. Dat is gelukt.'

'Los van het tactische verhaal moeten wij vooral een team zijn', vervolgt Ultee, die vrijdagavond met Fortuna op bezoek gaat bij Heracles Almelo. 'Want anders zijn wij gewoon echt slecht. Tegen Willem II zag ik voor rust mooie dingen qua tactiek en voetbal. In de tweede helft genoot ik van de strijdlust. Hoe ze tegen elkaar aan het schreeuwen waren, hoe ze samenwerkten. Dat moeten we blijven doen. Dan gaan we echt nog wel klimmen.'