Ultee krijgt vertrouwen van Fortuna Sittard

Reacties

De wens van Sjors Ultee komt uit: hij blijft hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De assistent-trainer was de afgelopen drie weken al de vervanger van de ontslagen Kevin Hofland.

Ultee krijgt vertrouwen van Fortuna Sittard
© Pro Shots

Maandag liet hij nogmaals weten graag aan te blijven als eindverantwoordelijke, op voorwaarde dat de club dan ook bewust voor hem zou kiezen. 'Als ze mij aanstellen en weer gaan twijfelen als we zaterdag van Willem II verliezen, dan heeft het weinig zin', zei Ultee, die ook bij FC Dordrecht in beeld was als hoofdtrainer. Het wordt dus een langer verblijf bij Fortuna, waar zijn contract tot medio 2022 zal worden aangepast naar zijn nieuwe functie. Zijn rol als technisch manager komt te vervallen.

Vorig seizoen was Ultee ook al hoofdcoach in Sittard. Toen nog aan de zijde van de nadrukkelijk aanwezige assistent-trainer Hofland. Waar de buitenwereld vooral oog had voor de ex-international, werd intern wel hoog opgegeven over de kwaliteiten van Ultee. Ook de afgelopen periode klonken onder meer vanuit de selectie en uit de mond van manager Sjoerd Ars en algemeen directeur Ivo Pfennings positieve geluiden over de 33-jarige oefenmeester.

Binnen Fortuna gingen echter ook stemmen op om een trainer met een grotere reputatie de opdracht te geven de Sittardse ploeg uit het degradatiedrijfzand te trekken. De club gooide lijntjes uit naar de Duitser Alexander Zorninger en was de afgelopen dagen nog in gesprek met diens landgenoot Bernd Hollerbach. De oud-speler en trainer van Hamburger SV lijkt echter aan de slag te gaan bij het Belgische STVV. Daardoor zou de weg zijn vrijgekomen voor een langer verblijf van Ultee, ook bij de Turkse beleidsbepalers van Fortuna Sittard. Ze zeggen overtuigd te zijn door de werkwijze en het spel van de afgelopen weken.

Alflen
Dat er vertrouwen in Ultee is, kan worden afgeleid uit het feit dat hij een eigen assistent mag kiezen. Aannemelijk is dat dat Rob Alflen wordt, met wie de coach eerder samenwerkte bij FC Utrecht en Helmond Sport. Of de keuze voor Ultee er werkelijk één is uit overtuiging, zal vooral in de praktijk moeten blijken. Betrokkenen wilden niet reageren of waren onbereikbaar voor commentaar. Fortuna komt later vandaag vermoedelijk met de bevestiging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.