Liverpool bezegelt lot Derby County

Liverpool heeft de kop overgenomen van Manchester United. The Reds wonnen van Derby County, dat door het resultaat degradeert uit het Premiership. Alan Shearer bereikte met Newcastle een mijlpaal. Fulham verraste Leeds op eigen veld.

Liverpool heeft Manchester United onttroond als koploper. De ploeg van Gèrard Houllier dankt de koppositie aan de 2-0 zege op Derby County en de achterstand in wedstrijden van Arsenal. De Londense ploeg heeft twee duels minder gespeeld. In het duel met Derby County was er een hoofdrol weggelegd voor Michael Owen. De international, die woensdag met Engeland ook op dreef was, zette zijn goede reeks voort. Na ruim een kwartier bracht hij de 1-0 op het scorebord. In de laatste minuut bracht Owen Derby County de genadeklap toe. Door de nederlaag ontkomen The Rams niet meer aan degradatie.

Newcastle United lijkt verzekerd van de vierde plaats. The Magpies hadden weinig problemen met Charlton Athetic (3-0). Na doelpunten van Gary Speed en Lomano Tresor Lua Lua was het de beurt aan Alan Shearer. De aanvaller bereikte daarmee een mijlpaal, want het doelpunt was zijn 200ste in het Premiership. Leeds United incasseerde in de strijd om Europees voetbal een onverwachte tegenvaller. Fulham, dat sinds 1966 niet had gewonnen bij Leeds, won op Elland Road met 1-0. Het doelpunt van Steed Malbranque maakte een einde aan de slechts reeks van Fulham. Maar belangrijker, door de zege lijkt handhaving bijna zeker. Ook Blackburn Rovers lijkt veilig. De ploeg van Graeme Souness boekte een verdiende 3-1 zege op Middlesbrough. Pas na doelpunten van Yordi, Andy Cole en David Dunn deed Boro iets terug. De benutte strafschop van Szilard Nemeth was echter niet meer dan een eretreffer.

Sunderland zakte twee plaatsen. West Ham United had weinig moeite met The Black Cats, die aanvallend weinig konden brengen. Trevor Sinclair, Steve Lomas en Jermain Defoe brachten het verschil tot uitdrukking. Leicester City en Aston Villa hielden elkaar in een onderhoudende ontmoeting in evenwicht (2-2). Ook het duel tussen Bolton Wanderers en Everton eindigde onbeslist (1-1). Het vroege doelpunt van Steffen Iversen leek voor Spurs genoeg voor de drie punten, maar diep in de tweede helft stelde Dean Holdsworth orde op zaken. Everton zette bij Southampton de goede reeks onder de nieuwe coach David Moyes door. Het doelpunt van Steve Watson was voldoende voor de vierde overwinning in zeven competitieduels.

Bekijk hier al onze video's