Ajax treft Rosenborg, FC Utrecht moet voorbij Zenit

Reacties

Ajax en FC Utrecht hebben allebei (relatief) zwaar geloot in de play-offs van de Europa League. Ajax moet het opnemen tegen Rosenborg BK uit Noorwegen, FC Utrecht treft Zenit Sint-Petersburg. Die duels worden gespeeld op donderdag 17 en 24 augustus. .

Ajax treft Rosenborg, FC Utrecht moet voorbij Zenit

Ajax werd in de Champions League uitgeschakeld door Olympique Nice en kende vanochtend al de mogelijke tegenstanders. Van de zes opties was het Noorse Rosenborg de zwaarst mogelijke tegenstander, de andere vijf waren FC Oleksandriya, Skënderbeu Korçë, Rheindorf Altach, FK Vardar en Süduva Marijampolè. Rosenborg werd in de derde voorronde van de Champions League nipt uitgeschakeld door Celtic. In Schotland werd het 0-0, maar thuis verloor de ploeg van cultspits Nicklas Bendtner met 0-1. Ajax begint thuis aan het tweeluik.

FC Utrecht krijgt te maken met een loodzware tegenstander. Het speelt tegen de Russische grootmacht Zenit Sint-Petersburg, afgelopen seizoen de nummer drie van Rusland. De Domstedelingen rekenden donderdag in Polen nog af met Lech Poznan (2-2, na de 0-0 in eigen huis) maar wacht een hels karwei om het hoofdtoernooi te bereiken. Zenit bereikte de play-offs door Bnei Yehuda uit te schakelen: het won uit met 0-2, de 0-1 nederlaag uit de return deerde de ploeg van Roberto Mancini niet. Ook Utrecht opent thuis.

De loting maakte verder bekend dat het Everton van manager Ronald Koeman tegen Hajduk Split speelt, terwijl AC Milan het vrij onbekende Shkëndija FK uit Macedonië ontmoet. Fenerbahçe moet het opnemen tegen Vardar (ook uit Macedonië), NK Osijek (dat PSV uitschakelde) neemt het op tegen Austria Wien. Het Nederlands getinte Club Brugge begint thuis tegen AEK Athene.

VI volgde de loting live, lees hieronder een en ander nog eens terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.