Lille zo goed als kampioen na winst op Sochaux

Door een 1-0 zege op FC Sochaux kan Lille de Franse titel bijna niet meer ontlopen. De ploeg heeft nu zes punten voorsprong op achtervolger Olympique Marseille met nog twee wedstrijden op de agenda.

Een gelijkspel zaterdag tegen Paris Saint-Germain of puntenverlies van L'OM de komende twee wedstrijden volstaat voor Lille om de derde landstitel te grijpen. Eerder werd de club kampioen in 1946 en 1954. Bovendien heeft Lille een beter doelsaldo dan zijn enige overgebleven achtervolger.

Na al een paar kansen in de eerste helft gekregen te hebben, werd Gervinho de matchwinner in de 53ste minuut. Een goede voorbereidende actie van Moussa Sow werd op waarde geschat door de Ivoriaan, die met een prima diagonaal schot de titel nog dichterbij bracht voor Lille.

FC Sochaux kon daar niets tegenover stellen en mocht niet klagen dat het de kleedkamer opzocht met slechts een 1-0 nederlaag. Foto: VI Images