Lille verlost gevallen toptalent Sanches van bijrol in München

Reacties

Bayern München neemt definitief afscheid van Renato Sanches. Lille betaalt naar verluidt twintig miljoen euro voor de Portugees, die zijn status als potentiële superster nooit kon waarmaken in Duitsland.

Lille verlost gevallen toptalent Sanches van bijrol in München

Met 35 miljoen euro tastte Bayern München diep in de buidel toen de Rekordmeister in de zomer van 2016 Sanches overnam van Benfica. De Portugees stond te boek als een van de grootste talenten ter wereld. In de Bundesliga kwam dat er echter nooit echt uit. Na een moeizaam seizoen, met zeventien duels in de competitie, besloten de Duitsers hem in het seizoen 2017/18 te verhuren aan Swansea City. Ook in de Premier League liet Sanches niet zien waarom hij ooit het stempel van toptalent opgedrukt had gekregen.

Afgelopen seizoen ging de Portugese middenvelder weer voor zijn kans bij Bayern, maar verder dan zeventien Bundesliga-duels kwam hij niet. Slechts vier daarvan begon hij in de basis. Vorige week viel Sanches nog vijf minuten in tijdens het eerste Bundesliga-duel met Hertha BSC (2-2). Het bleken zijn laatste minuten voor de ploeg van coach Niko Kovac te zijn geweest.

Lille, de nummer twee van vorig seizoen in de Ligue 1, betaalt volgens Franse media tussen de 20 en 25 miljoen euro voor de achttienvoudig international van Portugal. Daarmee is Sanches, die een contract voor vijf jaar tekent, verzekerd van Champions League-voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.