Lille, Liverpool-huurling Cole willen met elkaar verder

Lille wil na dit seizoen graag verder met Joe Cole. De Engelsman is nu door Liverpool verhuurd aan de Franse Champions League-deelnemer.

Lille, Liverpool-huurling Cole willen met elkaar verder

De dertigjarige Cole heeft al meerdere malen aangegeven het leven in Frankrijk aangenaam te vinden. Ook op het veld voelt de linkshalf zich thuis. Opvallend is dat Lille in de Ligue 1 in de tien duels die Cole meedeed niet verloor. Cole verkoos eind augustus een verhuurperiode aan Lille boven een transfer naar Aston Villa.

Het contract van Cole bij Liverpool loopt na dit seizoen nog twee jaar door, maar bij de formatie van manager Kenny Dalglish lijkt er geen toekomst weggelegd voor de 56-voudig international. Met de komst van de middenvelders Stewart Downing, Charlie Adam en Jordan Henderson zag Cole zijn kans op speeltijd flink afnemen.

Nu hij bij Lille als herboren speelt, hoopt Cole stiekem nog op een uitnodiging voor het EK van komende zomer. Bondscoach Fabio Capello riep de voormalige Chelsea-speler voor het laatst op voor het WK van 2010. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's