Lille door na verlenging, zege Gladbach niet voldoende

Ten koste van FC Kopenhagen heeft Lille zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Voor Borussia Mönchengladbach viel het doek in de play-offs tegen Dinamo Kiev.

Lille - FC Kopenhagen 2-0 (n.v.)In het gloednieuwe Grand Stade Lille Métropole had FC Kopenhagen geen schijn van kans tegen Lille. De Denen verdedigden een 1-0 overwinning van de heenwedstrijd, maar kwamen er in Noord-Frankrijk geen moment aan te pas. Lille kreeg kans na kans, maar verzuimde de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen.

Op aangeven van Salomon Kalou (foto) was Lucas Digne in de 43ste minuut de enige speler van de thuisclub die in de reguliere speeltijd wist te scoren. Het bleef 1-0, waardoor er verlengd moest worden. Ook daarin was Lille de bovenliggende partij en maakte Túlio De Melo na een kwartier de verlossende tweede treffer, door na een prima actie van Nolan Roux binnen te koppen.

De bezoekers startten een slotoffensief, maar het bleef 2-0 en dus plaatst Lille zich voor de groepsfase van de Champions League. FC Kopenhagen moet verder in de Europa League.

Dinamo Kiev - Borussia Mönchengladbach 1-2Na de 1-3 vorige week in Mönchengladbach leek Kiev al verzekerd van een plek in de groepsfase van de Champions League. In eigen huis kwam het lange tijd niet in de problemen, maar in het laatste kwart van de wedstrijd werd het toch nog even spannend. De bezoekers, met Roel Brouwers en Luuk de Jong in de basis, leidden twaalf minuten voor tijd zelfs met 2-0 in Kiev.

In de zeventigste minuut kreeg BMG hulp van Yevhen Khacheridi, die een voorzet van Juan Arango in zijn eigen doel kopte. Acht minuten later zorgde Arango zelf voor de 0-2, door een hoekschop van Alexander Ring met het hoofd binnen te werken. Igor De Camargo kreeg daarna nog twee kansen op een derde Duitse treffer, maar Ideye Brown bepaalde de eindstand kort voor tijd op 1-2.

CFR Cluj - FC Basel 1-0CFR Cluj wist vorige week in Zwitserland al met 2-1 te winnen van FC Basel, dat het afgelopen seizoen nog ten koste van Manchester United de achtste finale van de Champions League bereikte. De Roemenen maakten het karwei in eigen huis af, door met 1-0 te winnen. Pantelis Kapetanos kopte in de twintigste minuut op aangeven van Diogo Valente de enige treffer van het duel binnen.

Celtic - Helsingborgs IF 2-0Ook voor Celtic was er geen vuiltje aan de lucht na de 2-0 zege in de heenwedstrijd vorige week bij Helsingborgs IF. De kampioen van Schotland won in eigen huis met dezelfde cijfers. Na een half uur tikte Gary Hooper een voorzet van Giorgos Samaras van dichtbij binnen en twee minuten voor tijd zorgde Victor Wanyama met een rake kopbal voor de 2-0 eindstand in op Celtic Park. Foto: VI Images