Lijnders zet in cruciale fase eerste doelman Delle uit NEC-selectie

Reacties

Joris Delle zal NEC niet meer van dienst zijn in de strijd om promotie. De Nijmegenaren maken op de officiële website bekend dat de keeper, die dit seizoen eerste keus was onder de lat, uit de selectie is gezet. Datzelfde geldt voor verdediger Suently Alberto.

Lijnders zet in cruciale fase eerste doelman Delle uit NEC-selectie

Vooral het nieuws over Delle is opvallend. De keeper speelde dit seizoen 32 competitiewedstrijden voor NEC, maar kreeg van hoofdtrainer Pepijn Lijnders te horen dat niet hij, maar Marco van Duin in de nacompetitie zal gaan spelen. Delle gaf hierop te kennen dat hij zich niet meer volledig op kon laden en heeft het trainingskamp verlaten.

Ook verdediger Alberto, die dit seizoen maar één competitiewedstrijd speelde, is uit de selectie gezet. Hij voldoet momenteel fysiek niet aan de gestelde normen, zo maakt NEC bekend. 

'Het is jammer dat het zo loopt met Joris en Suently, maar wij moeten de play-offs in met spelers die tot op het bot gemotiveerd zijn om deze tot een goed einde te brengen', zegt technisch directeur Remco Oversier. 'Daar hebben we honderd procent focus voor nodig bij het hele team. Joris en Suently zullen dan ook de rest van dit seizoen geen deel meer uitmaken van de eerste selectie.'

NEC speelt over een week, op donderdag 10 mei, zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie. FC Emmen is in de halve finale de tegenstander voor de ploeg van Lijnders; NEC speelt eerst uit en op 13 mei thuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.