Lierse in rouw: trouwe fan overlijdt na reanimatie tijdens bekerduel

Reacties

In België heeft het bekerduel tussen Lierse Kempezonen en OH Leuven woensdagavond even stilgelegen omdat er op de tribune een toeschouwer werd gereanimeerd. De supporter was daarna weer bij kennis, maar is later op de avond toch nog overleden.

Lierse in rouw: trouwe fan overlijdt na reanimatie tijdens bekerduel
© Pro Shots
Lierse K
Lierse K
1 - 2
OH Leuven
OH Leuven

Lierse had in de tachtigste minuut net de gelijkmaker op het scorebord gezet, toen de vreugde daarover al snel plaatsmaakte voor grote schrik toen de 86-jarige fan onwel werd op de tribune. De man werd met succes gereanimeerd en onder luid applaus afgevoerd door de hulpdiensten. Vanochtend kwam via de familie echter alsnog het treurige nieuws dat de man later is overleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De stilte gedurende de onderbreking van de wedstrijd was ijzingwekkend. De hulpdiensten hebben alles gedaan wat in hun macht lag. Als club willen we dan ook de clubdokters, de leden van het RK en onze stewards en alle personeel danken voor hun snelle interventie en handelen', schrijft Lierse woensdagochtend op Twitter na het bekendmaken van het droevige nieuws.

Frans Van Parijs was al sinds zijn tiende fan van de club en woonde ook Europese uitwedstrijd bij. 'We verliezen een supporter die tachtig jaar lang de geel-zwarte kleuren heeft gesteund, in weer en wind. De voorzitter van onze club, Luc Van Thillo, heeft de man nog kunnen spreken na zijn reanimatie en uit alles bleek zijn onvoorwaardelijke steun en liefde voor de club.'

Premier League
In Engeland gebeurde anderhalve week geleden tijdens het Premier League-duel tussen Newcastle United en Tottenham Hotspur een vergelijkbaar incident. Mede door kordaat handelen van de spelers van Spurs werd de wedstrijd onderbroken nadat een fan van Newcastle onwel werd op tribune. Met die supporter gaat het inmiddels gelukkig wel goed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Beker van Belgie
Meer over Beker van Belgie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.