Liefst vijf besmettingen bij Valencia, ook oud-AZ spits test positief

Reacties

Het kon natuurlijk niet uitblijven: ook in het Spaanse betaalde voetbal zijn inmiddels de eerste spelers positief getest op het coronavirus. Het gaat om Ezequiel Garay, ploeggenoot van Jasper Cillessen bij Valencia, en Elche-spits Jonathas. Laatstgenoemde speelde in het verleden bij AZ.

Liefst vijf besmettingen bij Valencia, ook oud-AZ spits test positief
© Pro Shots

Elche, uitkomend op het tweede niveau van Spanje, meldt op de officiële website van de club dat alle medewerkers van de club de komende twee weken thuis moeten blijven, nu een speler uit het eerste team besmet is geraakt met het coronavirus. De club noemt in het statement geen naam, maar bij Spaanse media is het inmiddels bekend dat het om de 31-jarige Jonathas gaat.

Eerder op de zondag werd Garay de eerste speler uit het Spaanse profvoetbal van wie bekend werd dat hij besmet is geraakt met het coronavirus. De Argentijnse verdediger van Valencia deelde het nieuws zelf via Instagram. '2020 is voor mij slecht begonnen', schreef Garay (33), die begin februari zijn kruisband scheurde en nu dus ook nog eens het coronavirus te pakken heeft.

Nu al is duidelijk dat Garay niet de enige werknemer van Valencia is dit besmet is geraakt. De Spanjaarden melden dat in totaal vijf leden van het eerste elftal en de staf positief hebben getest.

Het Spaanse voetbal is tot het einde van de maand stilgelegd. In het Zuid-Europese land wordt echter al gevreesd dat er begin april zeker nog niet doorgevoetbald kan worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.