'Barcelona wil titel opeisen bij steeds realistischer wordend doemscenario'

Reacties

De Europese topcompetities liggen zeker tot het einde van de maand stil, maar steeds meer personen raken ervan overtuigd dat deze pauze niet voldoende is en dat er in april zeker nog niet verder gevoetbald kan worden. Ook in Spanje wordt inmiddels rekening gehouden met het doemscenario dat La Liga dit seizoen niet beëindigd kan worden. SPORT pakt daar zondag groots mee uit.

'Barcelona wil titel opeisen bij steeds realistischer wordend doemscenario'
© Pro Shots

De Catalaanse sportkrant heeft begrepen dat Barcelona de titel wil opeisen, mocht het seizoen niet meer uitgespeeld kunnen worden. De titelhouder meent daar om meerdere redenen recht op te hebben: Barcelona staat momenteel bovenaan in La Liga, met meer dan zeventig procent van het seizoen voltooid, en was halverwege de competitie al koploper (en dus winterkampioen).

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

In de geschiedenis van het Spaanse professionele voetbal gebeurde het nog nooit dat de competitie niet afgemaakt kon worden. In de reglementen staat hier ook niks over opgenomen. SPORT weet dat Real Madrid zich in ieder geval fel zal verzetten tegen het plan van Barcelona. Een week voordat La Liga werd stilgelegd was de ploeg van Zinedine Zidane nog de koploper van La Liga, maar Real verloor de eerste plaats door een nederlaag tegen Real Betis.

Wanneer er geen akkoord kan worden bereikt tussen de clubs, zal de voorzitter van de Spaanse voetbalbond RFEF de knoop moeten doorhakken. Het laatste woord is dus aan Luis Rubiales, die de kwestie echter zo ver mogelijk voor zich uit zal willen schuiven. Hij hoopt dat er na een korte pauze alsnog doorgevoetbald kan worden in La Liga, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden. Spanje is na Italië het Europese land dat het zwaarst getroffen is door het coronavirus.

De Engelse krant The Independent schreef deze week al een artikel waarin het meende dat verschillende voetbalautoriteiten er rekening mee houden dat er tot september niet gevoetbald gaat worden. Het medium sprak voor dit artikel anonieme bronnen die bij de discussies hierover betrokken zijn. Karren Brady, vicevoorzitter van West Ham United, stelde dat het seizoen in de Premier League nietig moet worden verklaard als de belangrijkste profcompetitie in Engeland echt niet uitgevoetbald kan worden. Dat voorstel kwam haar op veel kritiek te staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.