Lewandowski laat concurrentie ver achter zich in strijd om Gouden Schoen

Reacties

Robert Lewandowski heeft zich voor het tweede jaar op rij tot topscorer van Europa gekroond. De Poolse doelpuntenmachine, die zo goed als zeker komende zomer vertrekt bij Bayern München, was dit seizoen goed voor 35 goals in de Bundesliga.

Lewandowski laat concurrentie ver achter zich in strijd om Gouden Schoen
© Pro Shots

Lewandowski legde vorig seizoen ook beslag op de Gouden Schoen door 41 keer te scoren in de Duitse competitie. Mede door de opnieuw ontketende spits werd Bayern voor de tiende keer op rij kampioen van Duitsland. Lewandowski schreef logischerwijs ook weer de topscorerstitel in de Bundesliga op zijn naam.

In de strijd om de Gouden Schoen laat Lewandowski zijn concurrentie ver achter. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) kwam nog het dichtst in de buurt met 28 goals in de Ligue 1. Lazio-spits Ciro Immobile (winnaar van d e Gouden Schoen in het seizoen 2019/20) en Karim Benzema (Real Madrid) delen de derde plaats met 27 doelpunten in competitieverband.

De topscorers van de Premier League, Mohamed Salah en Heung-min Son hebben met 23 doelpunten nog net de toptien gehaald in de strijd om de Gouden Schoen. Een opvallende naam in de toptien is die van de Noor Ohi Omoijuanfo, die voor Rode Ster Belgrado 33 keer doel trof. De doelpunten van Omoijanfo in Servië worden op basis van het coëfficiënt van de Servische competitie vermenigvuldigd met 1,5. De goals van de andere spelers in de toptien (actief in grotere competities) worden vermenigvuldigd met 2.

Gouden Schoen-klassement

Eindstand Naam Club Goals Coëfficiënt
1. Robert Lewandowski Bayern München 35 2
2. Kylian Mbappé Paris Saint-Germain 28 2
3. Ciro Immobile Lazio 27 2
Karim Benzema Real Madrid 27 2
5. Wissam Ben Yedder AS Monaco 25 2
6. Ohi Omoijuanfo Rode Ster Belgrado 33 1,5
7. Patrik Schick Bayer Leverkusen 24 2
Dusan Vlahovic Juventus 24 2
9. Mohamed Salah Liverpool 23 2
Heung-min son Tottenham Hotspur 23 2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.