Lewandowski doet aangifte na afpersing door oude zaakwaarnemer

Reacties

Robert Lewandowski heeft in Polen aangifte gedaan wegens afpersing tegen zijn oude zaakwaarnemer Cezary Kucharski. De 48-jarige spelersagent zou de spits van Bayern München onder druk hebben gezet, om zo twintig miljoen euro los te weken bij zijn voormalige cliënt.

Lewandowski doet aangifte na afpersing door oude zaakwaarnemer
© Pro Shots

Kucharski was alles bij elkaar tien jaar lang de zaakwaarnemer van Lewandowski, voordat de Poolse doelpuntenmachine in 2018 de samenwerking met zijn landgenoot verbrak en de Israëlische superagent Pini Zahavi als nieuwe belangenbehartiger in de armen nam.

Zijn oude zaakwaarnemer kon die overstap niet verkroppen en dreigde Lewandowski volgens Duitse media om gevoelige privé-informatie openbaar te maken, tenzij de nu 32-jarige aanvaller hem een bedrag van zo'n twintig miljoen euro zou betalen.

Lewandowski heeft nu aangifte gedaan tegen Kucharski, zo bevestigt een woordvoerder van de openbaar aanklager in Warschau tegen het Poolse persbureau PAP. De woning van de Poolse spelersagent wordt doorzocht, zelf is hij gearresteerd voor verhoor.

Ondertussen moet bij Lewandowski de focus op het Champions League-duel van dinsdagavond met Lokomotiv Moskou. De Poolse spits is ook dit seizoen weer op dreef met tien goals acht officiële wedstrijden. Zaterdag maakte hij nog een hattrick tegen Eintracht Frankfurt.

Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
1 - 2
Bayern München
Bayern München
Robert Lewandowski staat ook in het Elftal van de Week van Süleyman Öztürk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.