Lewandowski blijft goede voorbeeld geven aan bankzitter Zirkzee

Reacties

Aan de hand van een wederom zeer effectieve Robert Lewandowski heeft Bayern München zaterdagmiddag simpel afgerekend met 1. FC Köln. De Pool staat inmiddels op elf doelpunten dit seizoen.

Lewandowski blijft goede voorbeeld geven aan bankzitter Zirkzee
Bayern München
Bayern München
4 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

Doordeweeks was Lewandowski al trefzeker in de Champions League tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. In de Bundesliga ging de spits vrolijk door met scoren. Al in de derde minuut maakte hij de openingstreffer door na een slimme loopactie via het been van een tegenstander raak te schieten.

Deze goal werd aanschouwd door Joshua Zirkzee, de Nederlandse spits die voor het eerst bij de selectie van Bayern zat. Zirkzee verlengde onlangs zijn contract bij de formatie uit Beieren, maar deze speciale week werd niet nog specialer van hem. Tot een debuut kwam het immers niet tegen FC Köln. Zirkzee zag dus ook hoe Lewandowski kort na rust de marge verdubbelde in de Allianz Arena. De Pool kopte binnen na een corner van Joshua Kimmich en staat zodoende op negen treffers in dit Bundesliga-seizoen.

Vorig jaar spraken we al met Joshua Zirkzee, die toen nog niet veel met Robert Lewandowski gesproken had. Dat zal inmiddels wel veranderd zijn.

Bayern kwam niet in de problemen tegen FC Köln en na een uur was het duel wel beslist. Niet alleen mocht Philippe Coutinho aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Kingsley Ehizibue, maar de voormalig PEC Zwolle-verdediger kreeg ook meteen rood na het duwen van de doorgebroken Braziliaan. Coutinho schoot tweemaal raak vanaf elf meter, de eerst rake poging moest over omdat spelers van Bayern te vroeg inliepen. Voor Coutinho was het zijn eerste goal in dienst van Bayern.

Met een man meer speelde Bayern het zeer simpel uit tegen FC Köln, Ivan Perisic zorgde een kwartier voor tijd voor het slotakkoord.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

Bayern mag zich voor in ieder geval een paar uur koploper noemen in de Bundesliga, want SC Freiburg kon geen goed vervolg geven aan de puike seizoenstart. Tegen FC Augsburg liep de club tegen het tweede puntenverlies van het seizoen aan. Freiburg was nog op voorsprong gekomen via Lucas Höler, maar nog voor rust werd de stand gelijkgetrokken door Florian Niederlechner. Vlak voor tijd leek het alsnog goed te komen voor Freiburg, maar Nils Petersen kopte op de paal.

Door de remise staat Freiburg voorlopig op tien punten na vijf wedstrijden, Bayern voetbalde een punt meer bij elkaar. Der Rekordmeister kan in speelronde vijf nog worden ingehaald door RB Leipzig en Borussia Dortmund.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.