Lewandowski aast op WK-primeur en is verrast na vraag over Messi

Reacties

Robert Lewandowski (34) begint in Qatar aan zijn tweede WK en hoopt voor het eerst te scoren op een mondiaal eindtoernooi. De Poolse spits kijkt ook uit naar de ontmoeting met Argentinië en Lionel Messi en werd op een persconferentie verrast door een opvallende vraag over Messi.

Lewandowski aast op WK-primeur en is verrast na vraag over Messi
© Pro Shots
Mexico
Mexico
0 - 0
Polen
Polen

Lewandowski stond vier jaar geleden met Polen ook op het WK in Rusland, maar daar kwam de huidige spits van Barcelona niet tot scoren in groepsduels met Senegal, Colombia en Japan. In Qatar hoopt de Poolse sterspeler zijn land via Argentinië, Mexico en Saoedi-Arabië in Groep C naar de achtste finales te leiden.

'Ik denk zeker nog weleens terug aan het laatste WK', zei Lewandowski, goed voor 76 doelpunten in 134 interlands, op een persconferentie. 'Scoren op een WK is een droom voor mij en ik ga er alles aan doen om die droom uit te laten komen. Ik hoop dat het op dit WK gebeurt. Aan de andere kant ben ik ook heel blij met wat ik al heb bereikt. Het is nu ook tijd om te genieten.'

Messi
Na de wedstrijden tegen Mexico en Saoedi-Arabië wacht voor Polen en Lewandowski een slotduel met Argentinië en Messi. 'Ik vind het mooi dat we nu de kans krijgen om tegen Argentinië en Messi te spelen. Messi heeft het voetbal voor altijd veranderd', vertelde Lewandowski, die daarna een vraag kreeg of er nog oud zeer is tussen hem en Messi.

'Ik begrijp de vraag niet precies. Waarom zou ik geen handen moeten schudden met hem? Tussen mij en Messi is alles in orde. We hebben nooit slechte ervaringen gehad. Messi is een legende, dat zie ik nu ook overal terug bij Barcelona', reageerde Lewandowski verrast. De betreffende journalist doelde op de uitslag van de Ballon d'Or in 2021. Lewandowski was gedurende dat 'coronajaar' de gedoodverfde favoriet voor de prestigieuze prijs, maar uiteindelijk bleef Messi hem voor bij de verkiezing.

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.