Leverkusen Herbstmeister na zwaarbevochte zege

Bayer Leverkusen sleepte de titel van Herbstmeister in de wacht, maar de koploper had het zwaar te verduren tegen Borussia Mönchengladbach. Borussia Dortmund blijft goed meedoen in de top van de Bundesliga.

Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 3-2Toni Kroos (opende) opende de score voor Leverkusen. De spelmaker knalde vanaf achttien meter raak, nadat Sami Hyypiä na een hoekschop had teruggelegd. Mönchengladbach liet zich niet uit het veld slaan. Roel Brouwers schoot in de 37ste minuut de 1-1 binnen. Het was alweer de vijfde seizoenstreffer van de Nederlandse verdediger. Rob Friend was de aangever bij de gelijkmaker en de Canadese spits bereidde ook de verrassende 1-2 van Dante voor.

Zo leidden de gasten plotseling in de 54ste minuut, maar ze konden er slechts zes minuten van genieten. Eren Derdiyok zorgde op aangeven van Arturo Vidal voor 2-2. Kroos bezorgde de koploper de volle buit met zijn zesde doelpunt van het seizoen. Leverkusen, dat inclusief de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen al achttien duels ongeslagen is, heeft halverwege de competitie een voorsprong van een punt op Schalke 04 en twee punten op Bayern München.

Borussia Dortmund-SC Freiburg 1-0Dortmund boekte een clinische zege op Freiburg. De thuisclub was in de eerste helft zeer effectief. Uit vrijwel de enige kans kopte Lucas Barrios de 1-0 binnen. Dat bleek tevens de eindstand. Dortmund bezet de vierde plaats in de Bundesliga met een achterstand van vijf punten op koploper Leverkusen.

Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 2-2Kampioen VfL Wolfsburg wacht inmiddels vijf wedstrijden op een overwinning. Die Wölfe kwamen op bezoek bij Eintracht Frankfurt niet verder dan 2-2. Edin Dzeko maakte de openingstreffer van Frankfurt-verdediger Maik Franz ongedaan en Josué bezorgde Wolfsburg in de 69ste minuut een 1-2 voorsprong. Alexander Meier bedacht zich niet toen in de 79ste minuut de bal per toeval voor zijn voeten viel en haalde uit voor 2-2. Halverwege de competitie heeft Wolfsburg als elf punten achterstand op de koppositie.

Hannover 96-VfL Bochum 2-3Hannover gaf in een tijdsbestek van twee minuten een 2-0 voorsprong uit handen. Jan Schlaudraff had met twee doelpunten voor een comfortabele ruststand gezorgd namens de thuisclub. In de 52ste minuut schoot Paul Freier de aansluitingstreffer binnen voor Bochum en in de 54ste minuut was het ineens weer gelijk door een goal van Joël Epallé. Bochum legde in de 86ste minuut zelfs beslag op de winst toen Christian Fuchs een vrije trap in een keer binnen schoot. Arnold Bruggink speelde 89 minuten mee bij Hannover. De aanvoerder verzorgde de assist bij de 1-0 en kreeg bovendien een gele kaart.