Levende legende Buffon vertrekt bij Juventus

Reacties

Gianluigi Buffon heeft besloten om na dit seizoen te stoppen als keeper bij Juventus. De veertigjarige doelman van Juventus maakte donderdag op een persconferentie bekend dat hij zaterdag zijn laatste duel in dienst van De Oude Dame keept.

Levende legende Buffon vertrekt bij Juventus

Daarmee komt er mogelijk na 22,5 jaar na zijn debuut in het betaalde voetbal bij Parma een einde aan de imposante loopbaan van Buffon, die eind vorig jaar na het mislopen van het WK met Italië al zijn afscheid als international aankondigde, omdat hij plaats wilde maken voor de nieuwe generatie. Als 'verbinder' keerde Buffon echter terug bij de selectie.

In januari liet Buffon in een groot interview met La Repubblica al weten ook bij Juventus de club en zijn ploeggenoten niet in de weg te willen lopen. 'Ik zou graag door willen gaan, maar de club en ik moeten tot de beste oplossing komen', zei de levende legende toen. Tijdens het persmoment maakte voorzitter Andrea Agnelli nog maar eens duidelijk dat er altijd een plek is voor Buffon bij Juventus, als keeper of in een andere rol. Buffon gaf echter aan dat hij zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Juve speelt, maar dat hij aanbiedingen om door te gaan in de voetballerij - binnen of buiten de lijnen - in overweging neemt.

Spelers met de meeste wedstrijden in de Serie A

Speler Wedstrijden Club(s)
Paolo Maldini 647 AC Milan
Gianluigi Buffon 639 Parma/Juventus
Francesco Totti 618 AS Roma
Javier Zanetti 615 Internazionale
Gianluca Pagliuca 594 Sampdoria/Internazionale/Bologna/Ascoli

Buffon sluit af met een succesvol seizoen bij Juventus. De Oude Dame won voor het zevende jaar op rij de Scudetto en was bovendien voor het vierde jaar op rij de sterkste in de strijd om de Coppa Italia.

In zijn meer dan twee decennia durende loopbaan keepte Buffon ruim 200 officiële wedstrijden voor Parma, waarmee hij in 1999 de UEFA Cup won, en meer dan 600 duels voor Juventus, dat hem in 2001 de duurste keeper aller tijden maakte, door ruim 52 miljoen euro voor hem te betalen.

De laatste jaren veroverde Buffon zeven landstitels en vier Italiaanse bekers met Juventus, de club die hij in 2006 na de gedwongen degradatie als gevolg van het Calciopoli-schandaal trouw bleef. In datzelfde jaar werd de 175-voudig international wereldkampioen met Italië. Zaterdag speelt Buffon zijn laatste wedstrijd als profvoetballer: Juventus speelt dan thuis tegen Hellas Verona.

Buffon viert het grootste succes van zijn loopbaan, het winnen van het WK 2006 met Italië, met spits Luca Toni.
Buffon viert het grootste succes van zijn loopbaan, het winnen van het WK 2006 met Italië, met spits Luca Toni.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.