Buffon staat voor rentree bij Italië: 'Gigi's verhaal mag zo niet eindigen'

Reacties

De kans is groot dat Gianluigi Buffon in maart tóch nog uitkomt voor het Italiaanse nationale elftal. Interim-bondscoach Luigi Di Biagio heeft verklapt dat hij de veteraan gaat oproepen voor de aanstaande oefeninterlands, om hem een passend afscheid te geven.

Buffon staat voor rentree bij Italië: 'Gigi's verhaal mag zo niet eindigen'

In november werd Italië door Zweden uitgeschakeld in de play-offs voor het WK, waardoor de Azzurri voor het eerst sinds 1958 ontbreken op een mondiale eindronde. Daarop liet de in januari 40 jaar geworden keeper van Juventus in tranen weten dat zijn interlandloopbaan erop zat. Een paar weken later liet Buffon overigens alsnog weten dat hij in noodgevallen nog beschikbaar zou zijn, een opmerking die nu - hoewel de nood niet echt aan de man is - inderdaad navolging lijkt te gaan krijgen.

Italië speelt eind maart oefeninterlands tegen Argentinië en Engeland, die duels staan onder leiding van Di Biagio. De trainer van Jong Italië is de voorlopige opvolger van Giampiero Ventura, die na de kwalificatieblamage zijn post verliet. 'Ik heb inderdaad met een paar routiniers gepraat, vooral degenen die hebben aangegeven te willen stoppen', liet de voormalig middenvelder maandag op een persconferentie weten. Daarbij ging hij specifiek in op Buffon.

'Ik heb gevraagd of hij misschien toch door wil gaan. Het lijkt me niet eerlijk dat iemand van zijn statuur afscheid moet nemen met zo'n wedstrijd. Dus ik heb voorgesteld dat hij voor één of twee, misschien zelfs drie, wedstrijden wil terugkeren.' En, zo liet Di Biagio weten: dat ziet Buffon wel zitten. 'Gigi is er waarschijnlijk bij in maart. We hebben veel talentvolle keepers, als Buffon stopt is er geen paniek, maar zijn verhaal mag zo niet eindigen', sloot Di Biagio af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.