'Letse Luuk' dompelt Breda in rouw en kopt Cambuur naar knappe zege

Reacties

SC Cambuur heeft maandagavond drie heel belangrijke punten gepakt op bezoek bij NAC Breda. De Leeuwarders zaten eigenlijk helemaal niet in de wedstrijd, maar aanvalsleider Roberts Uldrikis sloeg twee keer met het hoofd toe, waardoor het Rat Verlegh Stadion in mineur leegliep. In Maastricht was men getuige van een heerlijke treffer van Jong PSV.

'Letse Luuk' dompelt Breda in rouw en kopt Cambuur naar knappe zege
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
1 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

NAC Breda en SC Cambuur hadden vooraf dezelfde taak: winnen. Een die vanzelfsprekend wekelijks bovenaan de to do-lijst staat, maar dit keer in kapitalen. Beide ploegen waren namelijk, hoewel de ambities torenhoog waren, weggezakt in het moeras van de grijze middenmoot. De druk stond er in het Rat Verlegh Stadion dus vol op.

Jean-Paul van Gastel had zijn zaken aanvankelijk beter voor elkaar dan collega Henk de Jong. NAC was namelijk heer en meester in het eerste half uur. Keer op keer doken de aanvallers van Van Gastel op voor het doel van Cambuur, maar vooral Elias Már Ómarsson mocht het zich kwalijk nemen dat zijn ploeg niet op voorsprong stond. De IJslander, na zijn zware knieblessure, is op zoek naar vorm en miste op hopeloze wijze een gigantische kans.

De aloude voetbalwet zou geen wet zijn, als hij niet structureel gehandhaafd wordt door Koning Voetbal. En dus voelde iedereen in Breda wat er ging gebeuren. Cambuur had in de 36ste minuut nog geen enkel gevaar gesticht, toen een bal het zestienmetergebied van NAC ingepompt werd. Met succes, want Robert Uldrikis toonde zich voor even de Luuk de Jong van de Keuken Kampioen Divisie. De spits uit Letland verlengde de bal met het hoofd en liet NAC verbijsterend achter (0-1).

Letse Luuk slaat weer toe
Na de rust ging het gas er bij de thuisploeg weer op. En met succes. Martin Koscelnik, in de rust in het veld gebracht door Van Gastel, sloeg na een hoekschop met het hoofd toe (1-1). Jan Van den Bergh en Sigurd Haugen waren vervolgens dicht bij de bevrijdende tweede treffer, maar de Letse Luuk deed wat het NAC-duo naliet. In een counter kopte de spits, volledig uit het niets, Cambuur brutaal op voorsprong (1-2).

Voor NAC, dat steeds meer tegen het eigen publiek ging spelen, was het daarna zaak om niet meer te verliezen. Terwijl de spreekkoren aan het adres van Van Gastel luider werden, bleef de ploeg zoeken naar een opening. Die kwam er echter niet, waardoor de vierde en vijfde kopgoal van Uldrikis van deze competitie goud waard bleken voor SC Cambuur, dat over NAC heen klimt op de ranglijst.

MVV Maastricht
MVV Maastricht
3 - 3
Jong PSV
Jong PSV

MVV heeft maandag een punt gepakt in de strijd om een ticket voor de play-offs. Een 0-2 achterstand tegen Jong PSV werd knap omgedraaid, maar het ging in extremis alsnog mis. Mohamed Nassoh en Jevon Simons, die op Bergkampiaanse wijze scoorde, zorgden nog voor een fenomenaal begin voor de Eindhovenaren. Een doelpunt van Dailon Livramento leidde echter de ommekeer in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de rust zorgde de ploeg van trainer Maurice Verberne voor orde op zaken. Met de thee amper achter de kiezen, sloeg de lepe spits Mart Remans toe. De gelijkmaker betekende dat een volgende versnelling gevonden werd door de Limburgers. Die bleek Jong PSV te machtig, althans zo leek het, want een eigen doelpunt van PSV’er Dantaye Gilbert maakte het feest in MVV even compleet. Diep in blessuretijd toonde Jong PSV zich echter weerbaar en maakte via nota bene Gilbert zelf alsnog gelijk.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
NAC Breda
34
14
8
12
56-51
+5
50
8
MVV Maastricht
34
14
7
13
58-54
+4
49
9
Jong AZ
34
14
7
13
53-55
-2
49
10
SC Cambuur
34
13
6
15
67-65
+2
45
11
VVV-Venlo
34
12
9
13
48-51
-3
45
* Actueel tot en met 16 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.