Letsch gelooft in stunt in Rome: 'Liever gehad dat Mourinho mij feliciteerde'

Reacties

Thomas Letsch vond na de thuisnederlaag tegen AS Roma dat er meer had ingezeten voor Vitesse. De Duitser ziet wel voldoende aanknopingspunten om de formatie van José Mourinho tijdens de return in Rome pijn te kunnen doen.

Letsch gelooft in stunt in Rome: 'Liever gehad dat Mourinho mij feliciteerde'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 1
AS Roma
AS Roma

Sergio Oliveira maakte het enige doelpunt van de avond in Gelredome. Met name voor rust werd Vitesse dreigend, Loïs Openda miste de grootste kans. Letsch was uiteraard niet gelukkig met het resultaat, maar toonde zich wel tevreden over hoe Vitesse aantrad tegen Roma. 'We hadden de controle in de eerste helft en speelden zoals we wilden. We kregen ook kansen, maar die moet je dan wel verzilveren', aldus Letsch.

Mourinho
'Het resultaat is teleurstellend, maar we zijn halverwege. Als we geen geloof hebben in een overwinning in de return, dan moeten we niet meer naar het mooie Rome gaan. De complimenten krijgen van Mourinho is leuk, maar ik had liever gehad dat hij mij gefeliciteerd had', zei de Duitse trainer.

Het eerder al door Mourinho bekritiseerde veld in Arnhem hielp ook Vitesse niet, constateerde Letsch. 'Het veld was ook slecht voor ons. Dat is geen kritiek, maar wel een feit. Roma speelde in de tweede helft meer Italiaans. Ze krijgen doorgaans weinig kansen tegen en voor ons werd het ook moeilijker om er doorheen te komen. Roma is normaal gesproken van een ander niveau dan wij, maar we hebben laten zien dat we ook op dit niveau kunnen spelen. Zij krijgen anderhalve kans en scoren', verklaarde Letsch.

Rol Dasa
De trainer van Vitesse ging na de wedstrijd in op de rol van de bedrijvige Eli Dasa. 'Hij speelde anders dan normaal omdat er ruimte lag op het middenveld. Dasa mixte zijn rol als wingback met die van een 6 of 8 op het middenveld. Dat deed hij goed', aldus Letsch.

Dasa zag ook dat Vitesse zichzelf donderdagavond tekort deed in eigen huis. 'We hadden moeten scoren voor rust. De eerste helft was goed. Het was mentaal niet makkelijk om het tegendoelpunt vlak voor rust te incasseren. We hadden een goed speelplan, er lag veel ruimte voor mij en Maxi Wittek', verklaarde de Israëliër.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.