Mourinho: 'Ik heb me geërgerd, Vitesse was de baas'

Reacties

José Mourinho heeft complimenten uitgedeeld aan Vitesse na de heenwedstrijd in de achtste finale van de Conference League. De coach van AS Roma gaf na afloop eerlijk toe dat zijn ploeg met afstand de onderliggende partij was in de eerste helft.

Mourinho: 'Ik heb me geërgerd, Vitesse was de baas'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 1
AS Roma
AS Roma

Vitesse haalde in de eerste helft een Expected Goal-waarde van 2.01. Nooit eerder hadden de Arnhemmers in een wedstrijd onder Thomas Letsch zoveel goede kansen gecreëerd in de eerste helft als donderdagavond tegen Roma. Met name Loïs Openda was onzorgvuldig in de afwerking, waardoor Mourinho en co met de schrik vrijkwamen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'In de eerste helft heb ik me geërgerd', zei Mourinho eerlijk op de persconferentie na afloop. 'Vitesse was voor rust de baas. Een wedstrijd op zo'n vreselijk veld wordt vanzelf een wedstrijd van veel rennen en veel duels. Vitesse kreeg grote kansen en wij kregen één mogelijkheid', doelde hij op het enige doelpunt van de wedstrijd, gemaakt door Sérgio Oliveira.

Mourinho werd gevraagd naar zijn harde ingrijpen halverwege. De Portugees voerde bij de start van de tweede helft een driedubbele wissel door en bracht onder anderen Rick Karsdorp binnen de lijnen. Mourinho: 'De wedstrijd vroeg erom. Dasa zorgde voor veel gevaar vanaf rechts en na de wissels hadden we meer controle. Gelukkig hadden we kwaliteit op de bank en daar heb ik gebruik van gemaakt.'

De succestrainer deelde zijn conclusie na de avond waarop Roma goed wegkwam met een minieme zege. Lag het overwicht van Vitesse aan de Romeinen of was de thuisploeg gewoon zo goed in de eerste helft? 'Complimenten aan de trainer van Vitesse. Het was hun verdiensten dat wij er in de eerste helft niet aan te pas kwamen. Ik vond niet dat onze instelling verkeerd was', aldus Mourinho, die hoopvol vooruitkeek richting de return van volgende week en verder. 'Ik wil de Conference League graag winnen, maar ik zie ons niet als de favoriet. Er zijn veel goede ploegen in deze competitie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.