Leonardo: 'We gaan optimistisch naar München toe'

Internazionale ging woensdagavond op eigen veld onderuit tegen Bayern München (0-1). Toch heeft trainer Leonardo alle vertrouwen in het bereiken van de kwartfinale van de Champions League.

'Een nederlaag is altijd een nederlaag, maar het feit dat we past in de negentigste minuut de 0-1 incasseerden deed wel extra pijn', aldus Leonardo. 'We zullen niet veel veranderingen in onze speelwijze doorvoeren voor de return. Zelf als het 0-0 gebleven was zou het lastig worden in München. We hadden in de eerste helft moeite met de counter, maar dat verbeterde na rust.'

'We waren niet bang voor Bayern', vervolgde de Inter-trainer. 'De speelstijl van Bayern zorgde er wel voor dat wij anders gingen voetballen. Het is algemeen bekend dat Louis van Gaal zijn ploegen het liefst vanuit balbezit laat spelen, maar toch kregen we enkele goede kansen. De wedstrijd had ook in een 1-0 overwinning kunnen eindigen, want kort voor tijd waren wij ook dicht bij een treffer.'

Leonardo nam Júlio César niets kwalijk. De doelman ging in blessuretijd in de fout bij een schot van Arjen Robben, waarna Mario Gomez kon scoren. 'Er is geen reden waarom hij zich zou moeten verontschuldigen. Er waren veel kansen voor beide teams en hij hield er ook een paar ballen goed uit. De wedstrijd was in evenwicht, waardoor we vol vertrouwen uitkijken naar de return.' Foto: VI Images