Leon Vlemmings nieuwe trainer Go Ahead Eagles

Reacties
Leon Vlemmings nieuwe trainer Go Ahead Eagles

Leon Vlemmings volgt komend seizoen Robert Maaskant op als trainer van Go Ahead Eagles. De 47-jarige Brabander krijgt de opdracht om met de club uit Deventer weer te promoveren naar de Eredivisie. Kowet degradeerde afgelopen weekend na de 4-0 nederlaag in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax.

Vlemmings richtte zich, na een korte carrière als prof omdat hij werd afgekeurd, al op 22-jarige leeftijd op het trainersvak. Dat ging met wisselend succes. Hij werkte negen jaar in de jeugdopleiding van PSV, was hoofdtrainer bij FC Eindhoven en hij stond als assistent van Ernie Brandts aan de basis van het succes (derde plaats) bij NAC Breda. De rol van assistent-trainer had Vlemmings ook drie jaar bij Feyenoord. Na een half jaartje AEK Larnaca op Cyprus leverde Vlemmings een wanprestatie met Excelsior door zestiende te worden in de Jupiler League. Ook als technisch manager bij Roda JC was de Brabander weinig gelukkig. Hoewel hij in 2013 een contract tekende voor vijf jaar, stapte hij na de degradatie van de Limburgers en het ontslag van Jon Dahl Tomasson op.

Vlemmings staat bij de KNVB aan de basis van de vernieuwde opzet van de cursus Coach Betaald voetbal. Met de komst van Vlemmings krijgt Dennis Bekking de trainer die hij wil. De technisch manager van Go Ahead Eagles was op zoek naar een oefenmeester die de benodigde professionaliseringsslag op technisch vlak handen en voeten kan geven. Het begrip laptoptrainer viel daarbij geregeld. Vlemmings is een innovatieve trainer die procesmatig en veel met data werkt, hij is een goede spreker met een prima presentatie. Aan de andere kant heeft hij als hoofdtrainer als het om presteren gaat ook nog veel te bewijzen.

Go Ahead Eagles werkt komend seizoen in de Jupiler League met een spelersbudget van ongeveer 1,5 miljoen euro. Daarmee behoort de club uit Deventer volgens voorzitter Edwin Lugt tot de topdrie van de Eerste Divisie. Met een na de zomer behoorlijk andere selectie – van liefst zestien spelers loopt het contract af - moet Vlemmings met Kowet meedoen om de bovenste plaatsen en strijden voor promotie. Dat doet hij met een andere staf dan die dit seizoen in de Eredivisie actief was. Harry Decheiver is gestopt, Marco Koorman volgt hem op en Jan Kromkamp zal stage gaan lopen bij het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.