Lens en Babel krijgen gezelschap van Liverpool-schlemiel Karius

Reacties

Loris Karius trekt de deur bij Liverpool tijdelijk achter zich dicht. De Duitse goalie vervolgt zijn loopbaan bij het Besiktas van onder anderen Ryan Babel en Jeremain Lens, dat hem voor twee seizoenen op huurbasis overneemt.

Lens en Babel krijgen gezelschap van Liverpool-schlemiel Karius

Karius zal voor altijd worden herinnerd als de doelman die tijdens de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid (3-1) twee keer zo gruwelijk de fout in ging. Gedurende het afgelopen seizoen verdreef de nu 25-jarige Duitser zijn concurrent Simon Mignolet uit het doel, met Karius onder de lat bereikte Liverpool de Europese eindstrijd. Daarin blunderde de keeper tot twee keer toe: eerst gooide hij de bal tegen Karim Benzema aan voor 1-0, in de slotfase liet hij bij de 3-1 een schot van Gareth Bale zomaar glippen.

Het was derhalve al geruime tijd een publiek geheim dat Liverpool het nieuwe seizoen niet met Karius zou gaan beginnen. Dat werd een maand geleden bevestigd, toen The Reds van AS Roma-goalie Alisson Becker de (op dat moment) duurste keeper aller tijden maakten. Daarmee was de rol van Karius - die in 2015/16 overkwam van FSV Mainz 05, de oude werkgever van Liverpool-manager Jürgen Klopp - uitgespeeld.

Besiktas gunt hem nu kans op eerherstel. Bij de Turkse nummer vier van afgelopen seizoen treft Karius onder anderen aanvallers Lens en Babel, net als de in Zaanstad geboren Turks international Oguzhan Özyakup. Bij Besiktas stond afgelopen seizoen de Spaanse keeper Fabri op doel, hij speelt nu bij Fulham. De eerste twee competitieduels van deze jaargang speelde Besiktas met Tolga Zengin als eerste keeper.

'De flater van Karius blijft me langer bij dan de omhaal van Bale'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.