Liverpool maakt van Alisson met afstand duurste keeper ooit

Reacties

Liverpool heeft eindelijk zijn gewenste nieuwe doelman binnen. Alisson Becker komt voor een recordbedrag over van AS Roma en tekent een meerjarig contract in Engeland. Liverpool betaalt een basisbedrag van 62,5 miljoen euro en dat loopt door bonussen mogelijk nog op met tien miljoen euro.

Liverpool maakt van Alisson met afstand duurste keeper ooit

De 25-jarige Alisson maakte in 2016 de overstap naar Europa. Roma betaalde acht miljoen euro aan Internacional voor de keeper, die in zijn eerste seizoen in Rome nog tweede doelman was achter Wojciech Szczesny. Toen Szczesny in de zomer van 2017 naar Juventus vertrok, werd Alisson doorgeschoven als eerste keeper.

Het bleek een gouden zet, want de Braziliaan kende een ongelooflijk goed jaar. Mede dankzij zijn uitstekende reddingen haalde Roma de halve finale van de Champions League en ook bij het Braziliaanse nationale elftal groeide Alisson uit tot onbetwiste eerste keeper. Ederson Moraes van Manchester City hield hij daarmee op de bank.

Dat Liverpool Alisson graag wilde hebben was geen geheim. The Reds kampen al jaren met een keepersprobleem, dat in de Champions League-finale pijnlijk duidelijk werd, toen Loris Karius de wedstrijd met twee blunders uit handen gaf. Liverpool was echter niet de enige geïnteresseerde club voor Alisson en dus had Roma geen haast.

De ploegen zijn er nu toch uitgekomen. Alisson is door de transfersom de duurste keeper ooit. Die titel stond op naam van Gianluigi Buffon, die in 2001 van Parma naar Juventus transfereerde voor omgerekend 52,88 miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Top 5 duurste keepers van de wereld
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.