Lemar goud waard voor Atlético met 'assist' en doelpunt

Thomas Lemar heeft Atlético Madrid naar de overwinning geleid op bezoek bij Getafe. Door de zege krabbelt de Europa League-winnaar op na de slechtste seizoenstart onder trainer Diego Simeone.

Getafe
Getafe
0 - 2
Atlético Madrid

Na een klein kwartier kwam Atlético op gelukkige wijze op voorsprong in Estadio Coliseum Alfonso Pérez. Lemar haalde van grote afstand uit en zijn inzet ging via de lat en de rug van Getafe-keeper David Soria het doel in. Na de openingstreffer viel er lange tijd weinig te beleven aan beide kanten, maar na een uur was het weer raak. Na een uitstekende pass van Koke rondde Lemar koel af. Dit keer kreeg de van AS Monaco overgenomen aanvaller het doelpunt wel gewoon op zijn naam.

Zeven minuten na de 0-2 kreeg Getafe een nieuwe tegenvaller te verwerken, want Ivan Alejo kreeg een rode kaart voor een overtreding op Saúl Ñíguez. De invaller stond op dat moment vier minuten in het veld, maar kon dus meteen weer vertrekken. Met tien tegen elf slaagde de thuisclub er niet meer in de spanning terug te brengen, waardoor Atlético de drie punten mee naar huis kon nemen.

Door de overwinning, pas de tweede dit seizoen in de Primera División, heeft Atlético Madrid nu acht punten uit vijf duels. Daarmee staat de ploeg van Simeone vijfde. Afgelopen week was de start in de Champions League wél goed. Op bezoek bij AS Monaco werd met 1-2 gewonnen.