Atlético Madrid beleeft totale offday bij debuut Arias

Reacties

Atlético Madrid is zaterdagavond onderuitgegaan in de uitwedstrijd tegen Celta de Vigo. Voor invaller Santiago Arias werd het een debuut om snel te vergeten.

Atlético Madrid beleeft totale offday bij debuut Arias
Celta de Vigo
Celta de Vigo
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Voor de ex-PSV'er lonkte een basisplaats door de blessure van Juanfran, maar Diego Simeone koos ervoor dat probleem anders op te lossen. Centrumverdediger José María Giménez nam de rol van rechtsback op zich, waardoor Arias geduld moest hebben.

Celta maakte het Atlético lastig door de ruimtes erg klein te houden. Antoine Griezmann en Diego Costa kwamen zelden op gevaarlijke posities in balbezit. En als de aanvallers dan eens tijd en ruimte hadden, ontbrak het aan een goed schot. Zo had Griezmann zijn vizier niet op scherp staan bij een poging van vlak buiten het strafschopgebied. Celta-doelman Sergio Álvarez hoefde in de eerste helft niet één keer handelend op te treden bij een doelpoging van de Madrilenen.

Waar Atlético normaal kan leunen op de zo betrouwbare defensie en geduld kan hebben, bleek de achterste linie in Estadio Balaídos na rust erg kwetsbaar. Diego Godín gleed direct na rust ongelukkig weg, waardoor de weg naar het doel van Jan Oblak ineens open lag voor Maximiliano Gómez. De Uruguayaan werkte koeltjes af en profiteerde zo genadeloos van het slippertje van zijn collega-international: 1-0.

Tot overmaat van ramp voor Simeone ging het in de 52ste minuut opnieuw mis voor zijn ploeg. Iago Aspas kon vrij inkoppen uit een voorzet van Gómez en ook hij klopte Oblak: 2-0. Simeone probeerde nog een offensief op gang te brengen door zowel Thomas Lemar, Nikola Kalinic als Arias binnen de lijnen te brengen. Dat plan mislukte, want twee minuten na de entree van de rechtsback kreeg Stefan Savic zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest Atlético dus verder met tien man. De schade werd bijna nog groter, maar een goal van Gustavo Cabral werd na inmenging van VAR wegens buitenspel afgekeurd.

Atlético heeft na drie wedstrijden al vijf verliespunten en moet afwachten hoe groot de achterstand op Barcelona en Real Madrid wordt. De twee concurrenten zijn nog zonder puntenverlies. Real Madrid speelt zaterdag om 20.45 uur in eigen huis tegen Leganés, terwijl Barcelona zondag om 18.30 uur het gepromoveerde Huesca ontvangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.